Corina Crețu, comisar european. Vice S&D: Atacurile ACL la Crețu, deplorabile. Pot pune în pericol portofoliul

Acțiunile Alianței Creștin Liberale împotriva Corinei Crețu, propusă de Guvernul României pentru funcția de comisar european, pot fi calificate în trei cuvinte: "iresponsabile", "deplorabile" și "descalificante", a declarat, miercuri, pentru DC News, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European.

Social-democratul a spus că "vorbim aici de negocieri care au avut loc între Comisia Europeană, respectiv dl. Juncker, și guvernele statelor membre" pentru a asigura un echilibru de gen în noua echipă Executivă.

"Este un portofoliu (Politici Regionale) extrem de important, unul dintre cele mai importante pe care Comisia Europeană le are, într-un domeniu în care România este fundamental interesată (...) Avem în discuție un portofoliu foarte important care poate fi pus în primejdie de aceste jocuri politice iresponsabile și periculoase", a subliniat Victor Boștinaru.

Corina Crețu, comisar european. ACL îl sesizează pe Juncker: "Desemnarea e ilegală"

"Când am posibilitatea unui asemenea portofoliu, prin lupte politice interne, politicianiste sau pe fond anti-național ca potențial rezultat, astfel de atacuri sunt lucruri pe care niciun lider politic normal la cap nu ar trebui să-l facă, știut fiind că astăzi, în comunicarea grupului nostru, vom spune că vom lua în considerare să respingem candidații al căror trecut, poziții, atitudini sunt contrare valorilor europene, actelor fondatoare ale UE, ceea ce nu este cazul României", a adăugat vicele grupului S&D.

Victor Boștinaru a subliniat că PSD, când nu avea Puterea, nu a făcut niciun demers împotriva numirii lui Dacian Cioloș, propunerea președintelui Traian Băsescu în Comisia Europeană.

"Când PDL era la guvernare, nicio clipă PSD, din Opoziție, n-a considerat să facă un casus belli din desemnarea comisarului", a mai afirmat eurodeputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel