Corina Crețu, comisar european, revine în România

Rodica Mitu / 11 sep 2018 / 18:19 Salveaza PDF Comentarii
Corina Crețu
Descriere foto: Corina Crețu

Pe 12 septembrie, la Sibiu, comisarul european Corina Crețu va avea o primă întâlnire de lucru cu reprezentanți ai autorităților locale. 

La discuții vor participa Astrid-Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, Daniela CÂMPEAN, președintele Consiliului Județean Sibiu, și Horațiu-Lucian MARIN, subprefectul județului Sibiu. A doua zi, 13 septembrie, la Petroșani, comisarul pentru politică regională va participa, împreună cu reprezentanți de nivel ministerial ai Guvernului României, la conferința la nivel înalt "Regiunile carbonifere din România în tranziția energetică", organizată de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN în parteneriat cu Comisia Consultativă pentru Mutații Industriale din Comitetul Economic și Social European și cu Universitatea din Petroșani. Scopul dezbaterilor îl reprezintă stabilirea unor măsuri ce urmează a fi adoptate și finanțate la nivel european, național și local pentru asigurarea unei tranziții energetice juste în regiunea minieră carboniferă Valea Jiului.

Împreună cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil HOGAN, comisarul Crețu va participa, în data de 14 septembrie, la un dialog cu cetățenii la Cluj-Napoca. Dezbaterea cu publicul larg va avea tema "Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică", iar cei doi comisari îi vor avea ca parteneri de discuție pe Petre Daea, ministrul agriculturii din România, și pe dl. Daniel Buda, membru al Parlamentului European.

În ziua următoare, 15 septembrie, înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților locale din Turda și Alba-Iulia și va vizita proiecte cu finanțare europeană ce au avut un impact semnificativ atât în viața cetățenilor, cât și a mediului de afaceri din cele două orașe.

În perioada 17-18 septembrie, comisarul european Corina CREȚU va participa, alături de președintele Comisiei Europene Jean-Claude JUNCKER, la reuniunile la nivel înalt din cadrul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, ce va avea loc la București.

Detalii despre program și evenimentele cu acces deschis pentru presă sau dedicate ei sunt disponibile în agenda de mai jos.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25