Corina Crețu, comisar european. Ivan: Propunere serioasă, cu șanse

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan consideră că eurodeputatul român Corina Crețu "nu are de ce să nu fie o propunere serioasă" pentru o funcție de comisar european, precizând că, în optica social-democraților europeni, paritatea de gen în organismele europene este foarte importantă.

Președintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă că Dacian Cioloș nu este singura propunere a Executivului român pentru un post de Comisar European, care a înaintat Bruxelles-ului și numele unei femei.

Noul președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a angajat să includă un număr suficient de femei în noua structură a CE. Viziunea sa a fost apreciată de liderii europeni, dar șeful Parlamentului European, Martin Schulz, l-a avertizat că nu dorește "un club al domnilor", astfel că legislativul se la Strasbourg va bloca o Comisie cu prea puține femei.

Până în prezent, doar patru dintre cele 28 de propuneri oficiale sunt femei.

"Este un criteriu foarte important și se ține cont de criteriul ăsta în absolut tot ce facem în Parlament. Și când am votat biroul grupului S&D din Parlament am ținut cont și în general, la nivel european, se ține cont și de criteriul ăsta. Nu e singur, dar e un criteriu important", a declarat europarlamentarul PSD Cătălin Ivan pentru DC News.

Ce Comisar european va da România. Cine sunt femeile care puteau ocupa postul

El a precizat că nu este în temă cu negocierile făcute la nivelul guvernului, urmând ca un răspuns cert cu privire la propunerile tuturor statelor să fie oferit săptămâna aceasta.

"E foarte important ce au propus și ceilalți, ce șanse aveam pentru un portofoliu important", a arătat Ivan.

Premierul Ponta și președintele Băsescu au căzut de acord să-l susțină pe românul Dacian Cioloș pentru un nou mandat la Comisia pentru Agricultură. Ca urmare a solicitărilor privind paritatea de gen, Guvernul a trimis ca a doua propunere numele unei femei. Prim-ministrul a confirmat demersul, dar nu a dezvăluit cine este cea de-a doua propunere. Surse citate de presă spun că Executivul a ales-o pe Corina Crețu, vicepreședinte al Parlamentului European.

Întrebat dacă europarlamentarul Corina Crețu ar fi un comisar european bun, Cătălin Ivan a răspuns: "Da. Cu siguranță. Are experiența necesară, este un europarlamentar cunoscut la nivel european, n-are de ce să nu fie o propunere serioasă și cu șanse de reușită. Are toate atuurile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel