Corina Crețu, comisar european. Gyorgy Frunda: Nu există portofolii de mică și mare anvergură

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a vorbit, joi, la RFI, despre nominalizarea europarlamentarului PSD, Corina Crețu, pentru funcția de comisar european, precizând că nu există portofolii de mică şi mare anvergură.

Potrivit lui Gyorgy Frunda, Corina Crețu ar putea face față provocării unui post de comisar european.

"Domnul Jean-Claude Juncker aduce o viziune nouă, vrea ca această comisie să lucreze mult mai apropiat de ceea ce face un guvern național, adică pe lângă președinte, cei șase vicepreședinți care își vor împărți pe domeniile de activitate atribuțiile vor lucra cu acești președinți de comisie și vor încerca să adopte niște decizii care să schimbe atitudinea, funcționarea de până acum a Comisiei Europene. În această construcție, în care se vrea a avea nouă doamne președinți de comisie, toată funcționarea va fi diferită și eu cred că doamna Crețu va putea să facă față unei asemenea provocări. Ea a mai condus comisii, știe să ia deciziile necesare și cred că va putea face acest lucru", a declarat consilierul onorific al premierului Ponta.

Citește și Corina Crețu, comisar european. Noua echipă a lui Jean-Claude Juncker: România deține portofoliul pentru Ajutor Umanitar (SURSE)

Întrebat cât de mare este riscul ca România să primească un post de comisar european de mică anvergură, Gyorgy Frunda a explicat de ce nu este de acord cu această catalogare.

Citește și Victor Ponta, despre Klaus Iohannis și Vasile Blaga: Păcală și Tândală

"În România poți să spui că Ministerul Sportului nu are greutatea Ministerului Justiției și poate este adevărat dintr-un anumit punct de vedere. Dar atunci când la nivelul Comisiei Europene deciziile se iau în comun și se încearcă construirea unui guvern european, eu cred că fiecare portofoliu este important. Întrebarea se pune altfel: ce buget are comisia respectivă, cu cât poți să-ți ajuți statul din care provii? Dar principiul — și asta în politica românească se spune prea puțin — principiul UE este ca nici un membru al Comisiei să nu aibă în atribuțiile de rezolvare problemele țării din care provine", a precizat Frunda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel