Corina Crețu, comisar european. Când va fi audiată în Parlament

corina crețu dccc
corina crețu dccc

Corina Crețu, nominalizată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru portofoliul de Politici Regionale, va fi audiată în Parlamentul României. 

Audierea va avea loc luni. Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Birourilor Permanente Reunite.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că la nivelul membrilor Comisiei Europene trebuie să se respecte echilibrul și proporționalitatea cu grupurile politice, familiile politice din Parlamentul European și, de asemenea, trebuie să se păstreze un anumit raport între reprezentarea femeilor și a bărbaților.

Culisele acordului UE-Ucraina: Moscova a amenințat cu război economic

"Președintele Comisiei are un mandat destul de complicat pentru a reuși să pună în acord toate aceste lucruri și cu (...) ponderea țărilor care solicită anumite poziții. Abia după ce președintele Comisiei își dă acceptul cu privire la nominalizare acest nume poate fi făcut public, pentru a nu expune în mod inutil persoane care ar putea fi refuzate, nu pe criteriul profesional sau politic, ci pentru simplul fapt că nu respectă aceste condiționalități pe care președintele Comisiei trebuie să le respecte în momentul în care merge în fața Parlamentului", a explicat președintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel