EXCLUSIV  Corina Crețu a dat pe spate presa din Grecia: Nu ne putem pune cu românii

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, s-a certat dur, când a fost în Grecia, în urmă cu câteva zile, cu fosta membra a Syriza, Zoe Konstantopoulou, care i-a reproșat că oamenii mor în Grecia. Corina Crețu s-a ridicat în picioare, vizibil enervată, și i-a răspuns. 

Corina Crețu a invitat-o pe Zoe Konstantopoulou în România dacă nu-i place în Grecia, atrăgându-i atenția că oamenii mor peste tot. Comisarul european pentru Politici Regionale a mai spus atunci: ”Nu ați avea niciun kilometru de autostradă fără fonduri europene”. 

[citeste si]

Presa din Grecia a fost dată pe spate de intervenția dură a Corinei Crețu: ”Ultima victimă a lui Zoe Konstantopoulou, care lovește în oricine consideră că este un trădător, inamic sau conspirator, este comisarul român pentru Politică Regională, Corina Crețu, care, la câteva ore după ce a fost acuzată de membrul Partidului Comunist din Parlamentul Greciei, Nikos Karathanassopoulos, de ipocrizie, s-a ridicat brusc plină de mânie, în timpul unui eveniment al Comisiei Europene, pentru a se apăra pe sine și instituția pe care o reprezintă împotriva acuzației că impune o dictatură în Grecia și forțează oamenii să se sinucidă.

(w670)

Trebuie să clarificăm că nu ne putem pune cu românii. Nu ne batem joc de ei, nu facem insinuări și nu ne pretindem a fi inteligenți. Ei au experimentat una dintre cele mai grele dictaturi din istorie, din care au ieșit înjosiți, umiliți și acriți. Au reușit să scape de însetatul de sânge și perversul Ceaușescu, dar nu au scăpat de sărăcie, management defectuos și corupție. 

Zoe Kostantopoulou este sau ar trebui să fie conștientă de toate astea, ceea ce nu o împiedică să pună în scenă încă un show. Nu pentru a restabili adevărul, chiar și doar propriul său adevăr, ci pentru a-și asigura o anumită vizibilitate și a ciupi ceea ce poate în sondaje și strategia-i reușește: în ultimul sondaj este la 2%, cât Potami sau independenții greci... În acest sens este vina noastră că am lăsat-o să-și dea drumul, dar ar trebui să ne oprim: suntem datori memoriei istorice, suntem datori miilor de victime ale dictaturii românești și a celora care trăiesc în toate dictaturile existente, indiferent de ideologia lor. E o chestiune de cunoaștere, război și demnitate.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel