Corina Băcanu: Un singur lucru era bun pe vremea lui Ceaușescu: oamenii aveau prieteni

Corina Băcanu
Corina Băcanu

Corina Băcanu a transmis un mesaj după moartea Cristinei Țopescu.

„Un singur lucru era bun pe vremea lui Ceaușescu: oamenii aveau prieteni. Sigur, de conjunctură, exista acest dușman comnun care îi unea. Nu existau baruri, așa că se strângeau pe la casa unuia unde ascultau muzică, dansau, vorbeau, râdeau, complotau, bârfeau. Era sărbătoare sâmbăta când ne strângeam la video, la nași, 30 de suflete, copii și adulți. Ai mei mergeau la nunți cu toată scara, la noi acasă era mereu câte un vecin, un prieten, ba să împrumute o cană de ulei, ba să returneze cana de zahăr, ba să facă schimb de rețete. La zilele de naștere venea tot blocul, de Crăciun sau Paște mama dădea mâncare prietenilor, primea mâncare de la prieteni. Nimeni nu era singur. Nici nu avea cum.

Reacțiile "prietenilor apropiați" ai Cristinei Țopescu care se declară șocați de faptul că a murit singură vă revoltă, că dacă erau apropiați, de ce nu au dat niciun semn?

Fiindcă trăim cu impresia că suntem apropiați. Ia lăsați ipocrizia de-o parte și gândiți-vă când v-ați sunat ultima dată prietenii.

Trăim cu impresia că avem prieteni, că uite cu câtă lume interacțiom pe facebook, uite câte inimioare adunăm pe instagram. Trăim cu impresia că suntem animale sociale, că avem câteva zeci de colegi cu care ieșim la prânz sau împărțim un sandwich pe tastatură. Trăim cu impresia că suntem mereu înconjurați de oameni, că uite cu câtă lume vorbim la telefon.

Trăim cu impresia că Moș Crăciun există și că serialul Friends ni se poate întâmpla și nouă.

De fapt, suntem foarte singuri. Lăsați la o parte spamul de Sărbători și gândiți-vă câți oameni v-au călcat pragul și la câte uși ați bătut cu o sticlă de vin în mână.

Unii suntem prea obosiți, tracasați și extenuați ca să ne mai îngrijim de prietenii. Avem copii, câini, familii, tehnologie, joburi, comisioane, așa că e prea târziu să suni la 12 noaptea cu un "ce mai faci?".

Suntem singuri cu mii de likeuri alături și cu impresia că noi nu o să murim singuri.

Cristina Țopescu a ales să nu fie ipocrită. Așa că nu înțeleg ipocrizia "prietenilor" apropiați care se declară șocați”, a scris Corina Băcanu pe contul de Facebook.

Jurnalista Cristina Țopescu a murit, ea fiind găsită duminică seară de polițiști. Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală. De asemenea, va fi deschis un dosar penal pentru a se afla împrejurările în care a murit jurnalista.

VEZI ȘI: Corina Băcanu, INTERVIU. Despre intrarea în politică, proteste și #schimbalegea39deLei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel