Corelare bază de date RCA-poliție. Peste jumătate din soferi ar putea rămâne fără TALON

Baza de date a asigurătorilor va fi corelată în această vară cu cea a Poliției, astfel că șoferii care din diferite motive, rămân fără asigurare, riscă să le fie suspendat automat talonul auto. Conform statisticilor, peste 60 % dintre autoturisme nu au asigurare RCA pe parcursul unui an întreg. 

O lege intrată în vigoare în urmă cu 12 ani dă dreptul Poliției să ridice automat talonul șoferilor care conduc fără asigurare RCA. Legea nu a fost aplicată până acum pentru că baza de date a Poliției nu este, încă, integrată cu baza CEDAM, care conține istoricul tuturor mașinilor asigurate în România. De anul acesta, însă, cel mai probabil chiar din vară, situația se va schimba.

Din cauza apariţiei poliţei de asigurare pe o lună, doar 60% din maşinile înmatriculate pe persoană fizică, în România, mai au RCA pe tot parcursul unui an, arată estimările făcute pentru Capital.ro de către Viorel Vasile, directorul celui mai mare intermediar din asigurări, Safety Broker.

Două milioane de mașini fără RCA 

Aceasta înseamnă că, raportat la dimensiunea parcului auto, în România ar exista peste 2 milioane de automobile care circulă fără să fie asigurate. Cei care merg cu aceste maşini sunt în pericol ca, din vara acestui an, să piardă dreptul de a le mai conduce prin suspendarea automată a talonului. Legea 432/2006, încă valabilă, permite Poliţiei să suspende automat dreptul de circulaţie pentru maşinile fără RCA. Singurul motiv pentru care prevderile actului normativ nu au fost aplicate este faptul că datele din baza Direcţie Permise nu se potrivesc cu cele din baza de date CEDAM, care conţine istoricul maşinilor asigurate în România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel