Coreeaa de Nord acuză SUA de 'standarde duble' în ceea ce privește programul balistic

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că practică 'standarde duble' cu privire la testarea armamentului, a raportat joi presa de stat nord-coreeană, după o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate la ONU pe această problemă, notează AFP.

Phenianul a procedat la tirul unei noi rachete balistice strategice mare-sol (SLBM), marţi, cel mai recent dintr-o serie de teste recente, provocând această reuniune a Naţiunilor Unite la iniţiativa Washingtonului şi Londrei. Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a afirmat că testul nu a vizat Statele Unite şi a fost efectuat 'numai pentru apărarea ţării'.

'Deci, Statele Unite nu trebuie să se îngrijoreze sau să se preocupe la acest tir de încercare', a adăugat purtătorul de cuvânt, într-o declaraţie difuzată de agenţia oficială de presă, KCNA. Critica americane la adresa Phenianului legate de 'dezvoltarea şi tirurile de încercare a aceluiaşi sistem de armament pe care îl deţine sau dezvoltă Statele Unite este o expresie clară a standardului dublu', a adăugat diplomatul.

'Aceasta nu face decât să ne întărească suspiciunea' cu privire la sinceritatea declaraţiilor Statelor Unite insistând că nu au nicio intenţie ostilă faţă de regimul Kim Jong Un, a subliniat el. Kim Jong Un s-a întâlnit de trei ori cu preşedintele american în exerciţiu la acea dată Donald Trump, dar cei doi au eşuat să se înţeleagă asupra unui acord care să pună capăt programului nuclear al Coreei de Nord.

Discuţiile sunt blocate de la eşecul summitului de la Hanoi de la începutul anului 2019. Preşedintele Joe Biden a promis că va continua să exploreze calea diplomatică, dar cu o abordare mai discretă, căutând domenii de progres, informează Agerpres.

Kim Jong-un promite să construiască 'o invincibilă armată'

Liderul Coreei de Nord a promis, zilele trecute, să construiască o 'armată invincibilă' în fața a ceea ce spune că sunt politici ostile din Statele Unite, relatează presa de stat, citată de BBC.

'Armata noastră a detectat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune neidentificată, ar fi vorba despre o rachetă de tip SLBM' lansată de Coreea de Nord de la Sinpo către mare în partea de est a peninsulei, potrivit unui comunicat al şefilor de stat major interarme.

'Serviciile de informaţii sud-coreene şi americane efectuează o analiză minuţioasă pentru a obţine detalii suplimentare', se adaugă în comunicat. Sinpo, de unde a fost lansată racheta, este un oraş portuar în estul ţării, cu un şantier naval important. Imagini din satelit arătau prezenţa acolo a submarinelor.

Nordul lucrează în prezent la dezvoltarea lansării unei rachete balistice de pe un submarin (SLBM) şi a efectuat deja o lansare de pe un dispozitiv scufundat. Experţii cred că a fost probabil o platformă scufundată mai degrabă decât un submarin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel