Coreea de Nord, un nou test balistic

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete balistice. Proiectilul a căzut în Marea Japoniei. Coreea de Sud trage un semnal de alarmă cu privire la intensificarea activităţilor militare ale vecinilor din nord.

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă care s-a prăbuşit în largul Mării Japoniei. Observatorii din Coreea de Sud atrag atenţia că vecinii din nord pregătesc de câteva zile o serie de teste cu rachete balistice.

Este al şaptelea test de armament efectuat de la începutul anului de Phenian care îşi arată muşchii ignorând propunerile americane de dialog. Ultima dată când Coreea de Nord a efectuat atât de multe teste într-o lună a fost în 2019, după ce eşecul negocierilor dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi apoi preşedintele american de la acea dată, Donald Trump.

De atunci, discuţiile dintre cele două ţări sunt în impas, iar economia nord-coreeană are de suferit din cauza severelor sancţiuni internaţionale şi a închiderii frontierelor pe care ţara şi a impus-o pentru a se proteja de COVID-19. Phenianul a efectuat deja două teste în această săptămână şi a procedat la încă cel puţin patru în această lună, afirmând printre altele că a lansat rachete hipersonice la 5 şi 11 ianuarie.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a sugerat că ar putea relua testele nucleare şi a armelor cu rază lungă de acţiune, suspendate din 2017. Aceste teste intervin într-o perioadă delicată pentru regiune: China, singurul aliat major al regimului nord-coreean, găzduieşte Jocurile Olimpice de iarnă în februarie, iar Coreea de Sud organizează alegeri prezidenţiale în martie, potrivit Agerpres.

Liderul Kim Jong Un a declarat recentt că vrea să întărească armata cu tehnologie de ultimă oră, într-un moment în care discuţiile cu vecinii din sud şi Statele Unite au stagnat.

Paza de coastă a Japoniei a confirmat duminică lansarea efectuată de nord-coreeni, relatează Reuters.

Coreea de Nord a efectuat patru teste în ultima săptămână, însă, dintre acestea, cel mai îngrijorător aspect este că a lansat două rachete de croazieră cu rază lungă.

Vezi și: Condiții pentru a putea fi bodyguardul lui Kim Jong Un

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel