Coreea de Nord, un nou test balistic. Racheta a zburat 700 de kilometri

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică, din apropierea coastei de vest și a graniței cu China, a anunțat statul-major interarme al Coreei de Sud, într-un comunicat preluat de Yonhap.

Lansarea a avut loc la ora locală 5.27, din regiunea Kusong, la nord-vest de Phenian. Racheta, de tip neidentificat, a parcurs o traiectorie de aproximativ 700 de kilometri, potrivit aceleiași surse. Oficialități japoneze, citate de DPA, au afirmat că zborul a durat aproximativ 30 de minute, iar racheta a căzut în mare, în afara zonei economice exclusive a Japoniei. Comandamentul SUA din Pacific a confirmat lansarea, dar a precizat că NORAD — centrul nord-american de apărare aerospațială — a determinat că racheta nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord. Traiectoria rachetei, care s-a încheiat în Marea Japoniei, "nu a corespuns unei rachete balistice intercontinentale", arată un comunicat al comandamentului american.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate Națională, pentru a analiza evenimentul.

[citeste si]

Guvernul japonez a înaintat un protest Phenianului, a anunțat șeful cabinetului de la Tokyo, Yoshidide Suga, care a arătat că lansarea unei rachete balistice constituie o încălcare de către Coreea de Nord a rezoluțiilor ONU. Premierul Shinzo Abe a repetat protestul în comentarii făcute în fața presei.

În urmă cu două săptămâni, o rachetă nord-coreeană s-a prăbușit la numai câteva minute de la lansare. În ultimele două luni, Coreea de Nord a efectuat patru teste cu rachete balistice, toate nereușite. De la începutul anului, Phenianul a testat diferite tipuri de proiectile, într-un ritm fără precedent, observă Reuters. Experții în armament consultați de agenție cred că testele au dus totuși la unele progrese tehnice. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel