Coreea de Nord. Trump, CRITICI pentru China

Președintele american, Donald Trump, a acuzat miercuri China că subminează eforturile SUA de a contracara amenințarea nucleară nord-coreeană prin faptul că și-a intensificat schimburile comerciale cu regimul comunist de la Phenian, relatează AFP și Reuters.

"Comerțul dintre China și Coreea de Nord a crescut cu cel puțin 40% în primul trimestru. Cam atât despre cum cooperează China cu noi — dar trebuia să încercăm!", a scris Trump pe Twitter, cu puțin timp înainte de a pleca spre Europa, unde urmează să ia parte la summitul G20 de la Hamburg.

În cadrul celui de-al doilea turneu internațional de când este președinte, Trump va vizita mai întâi Polonia, iar apoi, vineri, se va afla la Hamburg, în Germania, pentru a participa la summitul G20, unde ar urma să aibă o întrevedere și cu omologul său chinez, Xi Jinping.

Testul istoric cu rachetă balistică intercontinentală efectuat de Coreea de Nord marți — ziua națională a SUA — a generat noi tensiuni între SUA și China, după apropierea constatată în primele luni ale președinției Trump. China, principalul aliat diplomatic și partener comercial al Phenianului, a anunțat în februarie suspendarea importurilor de cărbune din Coreea de Nord, în contextul sancțiunilor adoptate pe plan internațional împotriva acesteia cu scopul de a pune frâu programelor sale de dezvoltare de rachete balistice și nucleare. Exporturile de cărbune ale Coreii de Nord au scăzut practic la zero în aprilie, potrivit datelor ONU.

Statele Unite au confirmat marți că Phenianul a efectuat în premieră o lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), capabilă, conform unor experți americani, să atingă teritoriul statului american Alaska, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel