Coreea de Nord test balistic eșuat

Coreea de Nord a suferit probabil o înfrângere miercuri cu ocazia unui nou test balistic, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, la peste două săptămâni după ce Phenianul a lansat alte patru rachete, scrie AFP.

"Coreea de Sud și Statele Unite sunt la curent cu lansarea unei rachete nord-coreene și bănuiesc că s-a soldat cu un eșec", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Îngrijorarea crește pe scena internațională după o serie de tiruri cu rachetă ale Coreii de Nord, care a desfășurat de asemenea în 2016 două teste nucleare. La 6 martie, Phenianul a lansat patru rachete, explicând că ar fi vorba de un exercițiu în vederea atacării bazelor americane din Japonia.

Phenianul, care a anunțat că a testat un puternic motor de rachetă la sfârșitul săptămânii trecute, test care a coincis cu o vizită în regiune a secretarului de stat american Rex Tillerson, vrea să producă o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

În luna ianuarie, Seulul a atras atenția că Phenianul deține suficient plutoniu pentru a produce 10 bombe nucleare, precum și o capacitate 'considerabilă' de producție de arme care folosesc uraniu îmbogățit, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel