Coreea de Nord - SUA, în prag de război. Rusia: Această acțiune ar putea duce la un atac nuclear”

kim jong un
kim jong un

Echiparea armatei japoneze cu armament american care va permite Tokyo să distrugă rachetele nord-coreene riscă să ducă la un conflict nuclear, a declarat luni pentru RIA Novosti Konstantin Kosaciov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), scrie Agerpres.

În finalul întrevederii sale cu Donald Trump, premierul japonez Shinzo Abe a declarat luni că Japonia va "doborî" rachetele nord-coreene "dacă va fi necesar", dar "va coopera strâns cu SUA într-un astfel de caz", în condiţiile în care în ultimele luni două rachete nord-coreene au survolat insula Hokkaido, în nordul arhipelagului nipon.

În acelaşi timp, preşedintele Trump a afirmat că Tokyo s-ar putea pune la adăpost de ameninţarea nord-coreeană dacă ar cumpăra echipamente americane pentru interceptarea rachetelor lansate de Phenian, potrivit RIA Novosti.

"Trump îşi păstrează repertoriul", recomandând Tokyo să cumpere "multe echipamente suplimentare de la Statele Unite" pentru ca să poată să doboare rachete nord-coreene, a afirmat Kosaciov, adăugând că întrevede în această iniţiativă "urmele" business-ului american, la fel ca în istoria cu sancţiunile americane împotriva companiilor implicate în proiectul de gazoduct rusesc Nord Stream-2.

"Dar, în cazul dat, preţul problemei este un potenţial conflict nuclear şi, prin urmare, aş vrea să sper că Washingtonul şi Tokyo înţeleg acest lucru", a subliniat preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Senatul rus.

În opinia sa, înţelegerile convenite între Japonia şi SUA pentru a exercita presiuni suplimentare la adresa Coreei de Nord reprezintă "acţiuni separate" a doi participanţi ai unui mecanism internaţional, a cărui funcţionare se bazează pe unitatea de poziţii şi acţiuni. Kosaciov s-a referit la discuţiile în format de şase (Coreea de Nord, Coreea de Sud, Statele Unite, China, Japonia, Rusia) cu scopul de a convinge Phenianul să renunţe la programul său nuclear.

Preşedintele american Donald Trump a început duminică un turneu în Asia, dominat de problema ameninţării nucleare şi balistice din partea Phenianului. El a vizitat deja Japonia, aflându-se marţi în Coreea de Sud, de unde va merge miercuri în China.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel