Coreea de Nord şi Coreea de Sud, adversare în preliminariile CM 2022

Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor fi adversare în Grupa H a preliminariilor asiatice pentru Cupa Mondială de fotbal din 2022, conform tragerii la sorţi efectuate miercuri la Kuala Lumpur, în Malaezia, relatează DPA. 

Cele două echipe s-au înfruntat ultima oară în preliminariile CM 2010, iar selecţionata nord-coreeană are o sigură victorie în palmares, într-un amical din anii '90. Din 1986, Coreea de Sud s-a calificat la toate turneele de Cupă Mondială şi pentru preliminariile CM 2022 a fost repartizată în Grupa H, alături de Coreea de Nord, Liban şi Turkmenistan. Echipele au fost repartizate în opt grupe, în care rezultatele contează şi pentru primul tur al preliminariilor Cupei Asiei 2023.

Iranul, cea mai bine clasată naţiune asiatică în ierarhia FIFA, face parte din Grupa C, alături de Irak, Bahrain, Hong Kong şi Cambodgia. Japonia, singura reprezentantă a Asiei calificată în optimile Cupei Mondiale 2018, a fost repartizată în Grupa F, alături de Kîrgîzstan, Tadjikistan, Myanmar şi Mongolia. Qatar, gazda CM 2022, care a câştigat Cupa Asiei 2019, face parte din Grupa E cu Bangladesh, Oman, India şi Afganistan. China, gazda Cupei Asiei 2023, a intrat în Grupa A, alături de Siria, Filipine, Maldive şi Guam. Arabia Saudită, Uzbekistan, Palestina, Yemen şi Singapore compun Grupa D, în timp ce Australia, Iordania, Taiwan, Kuweit şi Nepal vor juca în Grupa B. Grupa G este alcătuită din Emiratele Arabe Unite, Vietnam, Thailanda, Malaezia şi Indonezia.

Câştigătoarele grupelor şi cele mai bune patru echipe de pe locul al doilea se califică pentru ultimul tur preliminar al CM 2022 şi turneul final al Cupei Asiei 2023. Alte 24 de echipe vor intra apoi într-un alt tur de calificare pentru ultimele 12 locuri de la Cupa Asiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel