Coreea de Nord. Rusia REFUZĂ aplicarea de noi sancțiuni

kim jong un
kim jong un

Rusia nu este dispusă să adopte noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord care ar strangula această ţară în plan economic, a declarat vineri ministrul adjunct rus de externe Igor Morgulov, relatează Reuters.

Igor Morgulov a avertizat, potrivit Interfax, că presiunea exercitată asupra Coreei de Nord se apropie de "o linie roşie"şi a apreciat că Phenianul şi Washingtonul ar putea discuta despre garanţii de securitate americane pentru nord-coreeni.

El a menţionat că Moscova încă nu a avut contacte la nivel înalt cu noua conducere nord-coreeană, dar că acestea sunt posibile, "teoretic". Rusia dispune de numeroase canale de comunicare cu Coreea de Nord, care "dau roade într-un fel sau altul", a asigurat Morgulov.

Rusia a făcut cunoscut miercuri că a trimis o delegaţie militară în Coreea de Nord, dar nu a dezvăluit scopul vizitei. Miercuri, Ministerul de Externe rus a făcut apel la Coreea de Nord şi la Statele Unite ale Americii să se abţină de la orice pas ce ar putea exarceba şi mai mult tensiunile în regiune, după cum au relatat media de stat.

Vineri, guvernul Japoniei a anunţat că a decis impunerea de noi sancţiuni unilaterale faţă de Coreea de Nord, care includ îngheţarea activelor a 19 companii din această ţară, după lansarea ultimei rachete nord-coreene la finalul lunii noiembrie. Tot pentru vineri este prevăzută la New York o reuniune ministerială a Consiliului de Securitate al ONU pentru discutarea situaţiei din peninsula coreeană, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel