Coreea de Nord, o nouă rachetă deasupra Japoniei. Consiliul de Securitate, reuniune de urgență

Coreea de Nord a lansat vineri dimineață (ora Tokyo) o rachetă, din cartierul Sunan al capitalei Phenian, care a survolat Japonia, a anunțat guvernul nipon, precizând că anunțul acestui tir a fost făcut cu câteva minute mai devreme de agenția sud-coreeană de presă Yonhap, transmit Reuters și AFP. Rachetă balistică cu rază medie de acțiunea  s-a prăbușit în mare la est de arhipelagul nipon, a informat Comandamentul operațiunilor militare americane din Pacific (PACOM).

Dispozitivul a survolat insula japoneză Hokkaido (nord) la orele 07.26 (joi, 22.06 GMT), au precizat autoritățile nipone, subliniind că sistemul de avertizare J-Alert a fost declanșat în mai multe regiuni din nordul arhipelagului.

"Trece o rachetă. Trece o rachetă. Se va întâmpla probabil deasupra Insulei Hokkaido din direcția Oceanului Pacific. Mai ales nu strângeți obiectele pe care le puteți găsi", a precizat sistemul de alarmă J-Alert, potrivit imaginilor transmise de mass-media.

Acest nou tir a avut loc în timp ce premierul japonez, Shinzo Abe, se află într-o vizită în India unde, joi, a lansat un nou apel la întărirea presiunii asupra Coreii de Nord.

[citeste si]

A fost a doua oară în mai puțin de o lună când o rachetă nord-coreeană a survolat arhipelagul nipon. Precedentul dispozitiv a trecut peste nordul Japoniei la 29 august.

Acest tir este riposta regimului de la Phenian la a opta serie de sancțiuni votate în unanimitate de Consiliul de Securitate al ONU, luni, la New York, după ultimul test nuclear nord-coreean.

Regimul de la Phenian a amenintat joi ca va scufunda Japonia si a declarat ca SUA ar trebui "batute pana la moarte ca pe un caine turbat", dupa ce cele doua tari au deschis drumul catre noi sanctiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU ca raspuns la testul nuclear recent al regimului, relateaza The Guardian.

ONU: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență vineri după un nou tir de rachetă nord-coreean, a informat președinția acestuia, potrivit AFP.

Reuniunea va începe la orele 15.00 (19.00 GMT), a adăugat președinția etiopiană a Consiliului de Securitate. Un diplomat a precizat că aceasta se va desfășura cu ușile închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel