Coreea de Nord nu spune adevărul despre ultimele teste balistice, susține un oficial din Sud

Foto: captură video Youtube Korea New
Foto: captură video Youtube Korea New

Coreea de Nord a realizat în ultima săptămână o serie de teste balistice despre care oficialii din Sud afirmă că ar fi fost făcute la o scală diferită decât ce s-a transmis inițial. 

Lansarea de către Coreea de Nord săptămâna trecută a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), raportată a fi cea mai reușită de până acum, ar fi putut fi o armă mai puțin avansată decât se credea anterior, potrivit unui oficial militar sud-coreean, citat de CNN

Oficialul, care a vorbit sub condiția anonimatului, a spus că analiza Coreei de Sud și SUA asupra lansării din 24 martie a ceea ce Coreea de Nord a pretins a fi un nou Hwasong-17, a fost de fapt un Hwasong-15 mai vechi și puțin mai mic.Ultimul test balistic a fost realizat de Phenian în 2017. 

O nouă armă care pune în pericol securitatea Vestului

Mai mulți experți în rachete balistice au ajuns de atunci la o concluzie similară, dar aceștia avertizează că importanța lansării cu succes a unui focos balistic săptămâna trecută, prima din Coreea de Nord în mai bine de patru ani, nu trebuie ignorată, subliniind că testul a demonstrat că încă o armă deține capacitatea teoretică de a lovi Statele Unite continentale.

Racheta lansată de Coreea de Nord joia trecută a zburat la o altitudine de 6.000 de kilometri și pe o distanță de 1.080 de kilometri cu o durată de zbor de 71 de minute înainte de a cădea în apele de pe coasta de vest a Japoniei joia trecută, potrivit la Ministerul Apărării al Japoniei.

Kim Jong Un vrea să dezvolte arme mai puternice

Kim Jong Un a promis că va dezvolta mijloace de atac mai puternice, la câteva zile după prima lansare de rachete balistice intercontinentale (ICBM) a ţării în peste patru ani, scrie Ziarul de Iași.

”Doar atunci când eşti echipat cu capacităţi de atac formidabile, cu o putere militară copleşitoare care nu poate fi oprită de nimeni, poţi preveni un război, poţi garanta securitatea ţării şi poţi limita şi controla toate ameninţările şi şantajele imperialiştilor.”, a spus Kim Jong Un, citat de presa coreeană de stat.

Coreea de Nord va dezvolta ”mijloace de atac mai puternice”, a subliniat Kim. De asemenea, liderul Coreei de Nord şi-a exprimat convingerea că statul va ”perfecţiona mai energic strategia de descurajare a războiului nuclear”, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri coreene. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel