Coreea de Nord, nou atac la adresa Washingtonului

Loredana Brumă / 07 oct 2019 / 07:27 Salveaza PDF Comentarii
Donald-Trump-Kim-Jong-Un
Donald-Trump-Kim-Jong-Un

Coreea de Nord a lansat duminică un nou atac la adresa Washingtonului, pe care îl acuză că duce o 'politică ostilă' şi a respins orice dialog pe dosarul nuclear atât timp cât SUA nu îşi schimbă atitudinea', informează AFP. 

La încheierea unei zile de consultări sâmbătă, în Suedia, care a reprezentat prima încercare de dialog după luni de impas diplomatic şi escaladare militară, reprezentanţii americani şi nord-coreeni s-au despărţit fără rezultate. Phenianul 'nu este interesat de desfăşurarea unor negocieri la fel de dezgustătoare ca acestea atât timp cât SUA nu vor lua măsuri concrete pentru a pune capăt politicii lor ostile', a declarat duminică un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene citat de agenţia oficială de presă KCNA.

'Soarta dialogului SUA-Coreea de Nord este în mâinile Washingtonului şi termenul limită este la sfârşitul anului', a adăugat oficialul nord-coreean. La Stockholm, emisarul nord-coreean Kim Myong Gil a pus pe seama SUA eşecul discuţiilor, apreciind că partea americană nu a adus 'nimic la masa negocierilor'. În schimb, Washingtonul a estimat că discuţiile au fost bune, exprimându-şi disponibilitatea continuării lor şi afirmând că a acceptat invitaţia Suediei de a relua discuţiile peste două săptămâni. 'Ipoteza unei noi întâlniri este nefondată', a replicat duminică un purtător de cuvânt nord-coreean, informează Agerpres. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23