Coreea de Nord, în stare de război cu Sudul. Ce fac SUA

king jong un dece
king jong un dece

Coreea de Nord a anunțat că este în stare de răboi cu Coreea de Sud și orice problemă intercoreeană va fi negociată pe baza acesteia. S.U.A au răspuns spunând că iau în serios anunțul Phenianului, notând însă că amenințările lui nu sunt neobișnuite.

"Începând de acum, relaţiile intercoreene sunt în stare de război şi toate problemele între cele două state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat războiului", a declarat Coreea de Nord într-un comunicat comun atribut tuturor corpurilor guvernamentale şi instituţilor.

"Situaţia de durată conform căreia peninsula coreeană nu este nici în război, nici în stare de pace s-a încheiat", indică comunicatul difuzat de agenţia de presă oficială nord-coreeană Korean Central News Agency (KCNA).

Cele două state coreene sunt în prezent, tehnic, încă în război deoarece războiul Coreei din 1950 - 1953 s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

SUA sprijină Coreea de Sud

"Am văzut informaţiile despre un nou comunicat deloc constructiv al Coreei de Nord. Luăm aceste ameninţări în serios şi rămânem în relaţii strânse cu aliatul sud-coreean", a declarat Caitlin Hayden, purtător de cuvânt al Consiliului naţional de Securitate.

Coreea de Nord a spus luna aceasta că anulează armistițiul și celelalte tratate bilaterale de pace semnate cu Seul, în semn de protest față de exercițiile militare comune ale Coreei de Sud cu SUA.

Comunicatul de sâmbătă mai avertizează că orice provocare militară în apropierea frontierelor terestre sau maritime între Nord şi Sud va fi urmată de "un coflict la scară largă şi un război nuclear".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel