Coreea de Nord, exercițiu pentru atacarea bazelor americane din Japonia

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Tirul efectuat de Coreea de Nord luni cu patru rachete balistice în direcția Japoniei a fost un exercițiu în vederea lovirii bazelor americane în Japonia, în caz de necesitate, a anunțat agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Șeful statului nord-coreean Kim Jong-Un a supervizat personal acest tir de încercare efectuat de o unitate de artilerie și a ordonat el însuși declanșarea acestuia, a adăugat KCNA, potrivit căreia obiectivul exercițiului a fost antrenamentul pentru "lovirea eventuală a bazelor forțelor imperialiste americane de agresiune în Japonia".

Unitatea de artilerie mobilizată pentru acest tir, Hwasong,"are ca obiectiv să lovească bazele militare ale agresorului imperialist american în Japonia în caz de necesitate", a insistat KCNA.

Potrivit agenției de presă nord-coreene, Kim a descris cele patru rachete ca fiind "atât de precise încât semănau cu avioane care fac acrobații aeriene în formație".

Trei dintre cele patru rachete lansate luni au căzut în apele teritoriale japoneze. În urma acestor tiruri, Japonia și SUA au cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, programată pentru miercuri.

Rezoluțiile Consiliului interzic în mod normal Coreei de Nord orice utilizare a tehnologiei rachetelor balistice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel