Coreea de Nord: Șeful diplomației de la Phenian, în Suedia

Şeful diplomaţiei nord-coreene, Ri Yong Ho, a sosit joi în Suedia, ţară care reprezintă interesele americane la Phenian, într-un moment în care Coreea de Nord şi Statele Unite studiază organizarea unui summit bilateral istoric, transmite AFP. 

Ri a sosit la aeroportul Arlanda din Stockholm în jurul orei locale 18,15 şi s-a urcat într-o maşină dintr-un convoi de vehicule diplomatice. 

Potrivit ministerului suedez de Externe, Ri urmează să rămână până vineri în ţara scandinavă pentru întâlniri cu omologul său, Margot Wallstrom, presa internaţională speculând asupra unei eventuale alegeri a Suediei ca loc de desfăşurare a posibilului summit între preşedintele american, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un. 

Temele principale 

Ministerul suedez al Afacerilor Externe a indicat doar că "discuţiile se vor concentra pe rolul de putere protectoare consulară jucat de Suedia pe lângă Statele Unite, Canada şi Australia" la Phenian. 

Ri şi Wallstrom vor evoca de asemenea "situaţia de securitate în peninsula coreeană, subiect care figurează la primul punct al agendei Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, în care Suedia este membru non-permanent în 2017-2018". 

Vizita lui Ri, a mai indicat ministerul suedez, vizează de asemenea să "contribuie la implementarea efectivă a rezoluţiilor" votate de Consiliul de Securitate contra Phenianului în privinţa programului său nuclear, dar şi a acelora "care subliniază necesitatea intensificării eforturilor diplomatice pentru a găsi o soluţie paşnică a conflictului", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel