Coreea de Nord, avertisment pentru Coreea de Sud: Se apropie momentul represaliilor

Coreea de Nord se pregătește să arunce pe teritoriul sud-coreean fluturași ostili guvernului din Seul, potrivit presei de stat nord-coreene.

„Se apropie momentul represaliilor”, a anunțat Coreea de Nord, amenințând să răspundă pe măsură militanților sud-coreeni care au lansat baloane peste graniță de care au agățat produse de consum, bani sau mesaje destinate nord-coreenilor, scrie New York Times.

Cele 12 milioane de bilețele au fost deja tipărite, iar 3.000 de baloane sunt gata să le trimită peste granița dintre cele două țări, potrivit agenției de presă de stat de la Phenian.

Pe bilețelele de propagandă sunt imagini insultătoare cu președintele sud-coreean, poze cu rachete în lansare și lozinci împotriva dușmanilor regimului comunist din nord. Aceasta este o tactică veche folosită de disidenții nord-coreeni din Coreea de Sud, pentru a răspândi peste frontieră informații interzise, precum cele despre situația drepturilor omului și adevărul despre dinastia Kim.

"Cea mai mare lansare de pliante împotriva inamicului este aproape completă", a informat agenția de presă din Coreea de Nord, adăugând că editurile și tipografiile din Phenian au tipărit 12 milioane de pliante, iar cele din provincii pregătesc alte câteva milioane.

Kim Yo-jong, sora liderului de la Phenian a amenințat că va renunța la pactul de neagresiune dintre cele două Corei și că va închide biroul de legătură Nord-Sud. Ulterior, pe 16 iunie, Phenianul ar fi aruncat în aer intenționat biroul de legătură dintre cele două țări, potrivit presei din Coreea de Sud.

Pliantele au fost folosite pe larg în timpul războiului dintre cele două stat din 1950 - 1953.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel