Urmărește emisiunea live


Coreea de Nord, avertisment. Mesajul unui oficial fugit

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Coreea de Nord nu va renunţa niciodată în totalitate la armele sale nucleare, a declarat un transfug nord-coreean de rang înalt, înainte de summitul istoric programat luna viitoare între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, relatează luni AFP. 

Efervescenţa diplomatică actuală nu va conduce la o 'dezarmare completă şi sinceră', ci pur şi simplu la o 'ameninţare nucleară nord-coreeană redusă', a declarat Thae Yong-ho, fostul ambasador adjunct al Coreei de Nord în Marea Britanie care a fugit din ţară în august 2016. 

'La final, Coreea de Nord va rămâne o putere nucleară deghizată într-un stat fără arme nucleare', a adăugat el într-un interviu acordat agenţiei de presă sud-coreene Newsis. 

La summitul programat pentru 12 iunie în Singapore, problema programelor de rachete balistice şi nuclear ale Coreei de Nord se vor afla pe agenda discuţiilor celor doi lideri. 

Anunțul oficial al Coreei 

Luna trecută, cele două Corei s-au angajat pe calea denuclearizării peninsulei. Phenianul a anunţat că va închide la sfârşitul lunii mai centrul său de teste nucleare, însă nu a declarat în mod public concesiile propuse. 

Washingtonul cere o 'denuclearizare completă, verificabilă şi ireversibilă' a Coreei de Nord şi afirmă că verificarea este esenţială. 

Coreea de Nord susţine că nu are nevoie de arme atomice dacă siguranţa regimului este garantată. 

De-a lungul anilor, tensiunile au crescut în peninsulă din cauza dezvoltării programelor nuclear şi balistic ale Phenianului, motiv pentru care Consiliul de Securitate al ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Coreea de Sud au impus sancţiuni din ce în ce mai aspre împotriva Coreei de Nord, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel