Coreea de Nord ar putea detona o bombă nucleară în timpul vizitei lui Biden la vecinii din Sud, potrivit presei din Seoul

Captură video Youtube Korea New
Captură video Youtube Korea New

Coreea de Nord pregătește un test „iminent” cu rachete balistice intercontinentale, în timp ce președintele american Joe Biden se va afla în Coreea de Sud săptămâna aceasta, a declarat miercuri Kim Tae-hyo, consilier adjunct pentru securitate națională din Seul.

Oficialii americani și sud-coreeni au avertizat în ultimele săptămâni că Coreea de Nord se pregătește să efectueze un test de arme nucleare. Biden va sosi vineri la Seul pentru o vizită de trei zile.

„Pregătirile pentru lansarea de rachete, inclusiv rachete balistice intercontinentale, sunt înțelese a fi iminente”, a spus Kim reporterilor la un briefing, potrivit publicației UPI.

Cu toate acestea, Kim a spus că probabilitatea unei detonări nucleare în acest weekend este „evaluată ca fiind relativ scăzută”.

Consilierul de securitate a spus că un „Plan B” este în vigoare în cazul unei provocări nord-coreene în timpul vizitei lui Biden.

„Liderii Coreei de Sud și Statelor Unite vor intra imediat în sistemul de comandă și control al poziției de apărare”, a adăugat Kim.

Casa Albă a anunțat săptămâna trecută că Biden ar putea vizita Zona Demilitarizată, dar Kim a spus că călătoria nu este în program și că președintele SUA va participa la un alt eveniment legat de securitate.

Biden a vizitat de două ori DMZ, care separă Coreea de Nord și Coreea de Sud, cel mai recent în 2013, când era vicepreședinte al SUA și în 2001, când era președinte al comisiei de relații externe a Senatului.

Călătoria din această săptămână va fi prima lui Biden în Asia, în calitate de președinte. El este programat să țină un summit sâmbătă cu președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a fost inaugurat săptămâna trecută.

Yoon a promis că va adopta o linie mai dură împotriva Coreei de Nord și caută ca Statele Unite să își consolideze procesul de descurajare extinsă împotriva amenințărilor nucleare ale Phenianului. De asemenea, se așteaptă ca cele două părți să discute despre posibila desfășurare a unor active strategice suplimentare ale SUA, cum ar fi submarine cu propulsie nucleară, portavioane și bombardiere cu rază lungă de acțiune, în Peninsula Coreeană.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste de arme în acest an, inclusiv o lansare ICBM în martie. 

După ce a părăsit Coreea de Sud, Biden va vizita Japonia și se va întâlni cu prim-ministrul Fumio Kishida și va lua parte la un summit al liderilor Dialogului de Securitate Quadrilateral, sau Quad, înainte de a se întoarce la Washington marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel