Coreea de Nord acuză SUA de „dublu standard” asupra rachetelor din Seul

Coreea de Nord acuză SUA de „dublu standard” asupra rachetelor din Seul  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Coreea de Nord acuză SUA de „dublu standard” asupra rachetelor din Seul / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Mass-media de stat din Coreea de Nord a criticat încheierea unui acord între Statele Unite și Coreea de Sud care a limitat dezvoltarea rachetelor balistice ale Coreei de Sud.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a anunțat abolirea ghidurilor comune de rachete care limitaseră gama de focoase balistice dezvoltate de Coreea de Sud la 800 de kilometri, după primul său summit alături de președintele american Joe Biden, la începutul acestei luni.

În dimineața zilei de 31 mai 2021, Agenția oficială de știri KCNA din Coreea de Nord a publicat un articol al lui Kim Myong Chol, pe care l-a descris drept „critic de afaceri internaționale”, în care acuza SUA că aplică un standard dublu, în timp ce încerca să interzică Pyongyang să dezvolte rachete balistice.

SUA este „implicată în confruntare, în ciuda lipsei de dialog”, a spus Kim. „Pasul de reziliere este un memento puternic al politicii ostile a SUA față de RPDC și al dublei sale relații rușinoase”. Ținta Coreei de Nord este SUA, nu armata Coreei de Sud și va contracara SUA „principiul forței pentru forță”, a spus Kim.

Pe 21 mai a avut loc un summit SUA-Coreea de Sud

Reacția este prima de acest fel din Coreea de Nord și vine ca răspuns la summit-ul din 21 mai dintre liderii SUA și Coreea de Sud. Pyongyang a spus anterior că nu va reveni la discuții atâta timp cât există „ostilitate” a SUA. 

„Progresistii sud-coreeni își exprimă adesea dorința de a anula exercițiile de apărare cu Statele Unite pentru a se concentra asupra angajării diplomatice a Coreei de Nord”, a declarat într-un e-mail Leif-Eric Easley, profesor asociat de studii internaționale la Universitatea Ewha Womans din Seul. „Din perspectiva Phenianului, aceasta pare a fi o cursă a înarmărilor. Regimul Kim va continua să se plângă de „ipocrizia” sud-coreeană și de „ostilitatea” SUA în timp ce își avansează propriile programe de rachete”, a mai precizat acesta.

Kim, comentatorul KCNA, a acuzat SUA că încearcă să „declanșeze (o) cursă de înarmare în peninsula coreeană și în zonele înconjurătoare și să verifice dezvoltarea Coreei de Nord”.

În timpul summitului de pe 20 mai, Biden și Moon au declarat că analiza SUA „adoptă o abordare calibrată și practică, care este deschisă și va explora diplomația” Coreei de Nord, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel