Coreea de Nord, activitate nucleară crescută

bomba nucleara
bomba nucleara

Coreea de Sud a detectat o activitate crescută la situl de teste nucleare de partea Nordului, semn că Phenianul ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, a indicat marţi Ministerul sud-coreean al Apărării, citat de France Presse.

”Armata noastră detectează în prezent o activitate sporită în jurul sitului de teste nucleare din Punggye-ri”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului amintit, Kim Min-Seok, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, 'este probabil ca în timpul apropiat, Nordul să efectueze un nou test nuclear', după cum relatează agenţia de presă Yonhap, citată de mass-media internaţionale. El a mai spus că Statul Major al armatei sud-coreene a înfiinţat o echipă specială în cazul în care Phenianul va proceda la o explozie subterană.

VEZI ȘI: Coreea de Nord amenință Japonia: Vă aruncăm în flăcările nucleare 

Această declaraţie intervine în contextul în care preşedintele american Barack Obama este aşteptat vineri la Seul, într-o vizită de 48 de ore, în cadrul turneului său asiatic. Presa sud-coreeană estimează că regimul de la Phenian s-ar putea angaja într-un un act de provocare în timpul acestei vizite.

Programul nuclear nord-coreean este la un nivel care îi permite să efectueze un test atunci 'când vrea', a mai spus purtătorul de cuvânt menţionat.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare: în octombrie 2006, în mai 2009 şi februarie 2013, teste interzise de ONU şi care de fiecare dată au condus la înăsprirea sancţiunilor internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel