Coreea de Nord a tras sute de obuze de artilerie pentru a transmite un avertisment Coreei de Sud

Coreea de Nord a tras sute de obuze de artilerie pentru a transmite un avertisment Coreei de Sud
Coreea de Nord a tras sute de obuze de artilerie pentru a transmite un avertisment Coreei de Sud

Armata sud-coreeană a anunţat că regimul de la Phenian a tras marţi seara obuze de artilerie în largul coastelor de est şi de vest, după ce Seulul a început exerciţiile anuale de apărare menite să îi întărească capacitatea de a răspunde ameninţărilor nucleare şi cu rachete din partea Coreei de Nord, transmite Reuters. 

Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de obuze în largul coastei sale de vest în jurul orei 22:00. (13:00 GMT) şi încă 150 în largul coastei de est, a informat, într-un comunicat, statul major sud-coreean.

Coreea de Nord a declarat ulterior că intenţia fost aceea de a transmite un 'avertisment serios' Coreei de Sud ca răspuns la tragerile cu zeci de obuze de artilerie care au avut loc marţi, între orele 9:55 şi 17:22. Statul Major al armatei populare coreene (KPA) a declarat că 'exerciţiul de război împotriva nordului se desfăşoară într-o manieră frenetică'.

'Pentru a trimite încă o dată un avertisment serios, unităţile KPA de pe fronturile de est şi de vest s-au asigurat că desfăşoară o tragere de avertizare către mările de est şi vest în noaptea de 18 octombrie ca o contra-măsură militară puternică', se arată într-un comunicat publicat de KCNA.

'Inamicii ar trebui să oprească imediat provocările nesăbuite şi incitante care escaladează tensiunea militară în zona de primă linie'.

Exerciţiile Hoguk, care urmează să se încheie sâmbătă, sunt cele mai recente dintr-o serie de manevre militare efectuate de Coreea de Sud în ultimele săptămâni, care au inclus şi activităţi comune cu Statele Unite şi Japonia. 

Citește și - Avioane de luptă nord-coreene, interceptate în apropiere de frontiera cu Coreea de Sud

Circa zece avioane de luptă nord-coreene au survolat joi o zonă apropiată cu frontiera Coreei de Sud, care a trimis la rândul său aparate pentru interceptare, potrivit agenţiei de presă Yonhap, pe fondul testelor cu rachete ale Phenianului, relatează France Presse.

'Armata Republicii Coreea (numele oficial al Coreei de Sud) a identificat (în apropierea frontierei) circa 10 avioane nord-coreene între orele 22:30 joi, 13 octombrie (13:30 GMT joi) şi 00:20 vineri, 14 octombrie (15:20 GMT joi) şi a adoptat măsuri de ripostă', a informat Statul Major Interarme sud-coreean (JCS) într-un comunicat, citat de EFE.

Acest incident, al doilea într-o săptămână care implică avioane de luptă, intervine pe fondul tensiunilor militare crescând în peninsulă, în timp ce Coreea de Nord a efectuat în ultimul timp o serie de tiruri cu rachete, dintre care ultimul joi, cu o nouă rachetă balistică neidentificată. Potrivit JCS, zece avioane de luptă nord-coreene au fost detectate zburând la 25 km nord de frontiera între cele două state, trecând de o 'linie de recunoaştere', ceea ce a declanşat automat un răspuns din partea Coreei de Sud.

Seulul a trimis avioane de luptă, inclusiv aparate F-35A, potrivit statului major, citat de Yonhap. Acest episod intervine la scurt timp după testarea a două rachete de croazieră strategice cu rază lungă de acţiune de către Phenian miercuri, anunţate de presa oficială nord-coreeană, care precizează că aceste teste erau supervizate de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Phenianul şi-a descris recentele teste cu rachete ca fiind exerciţii tactice nucleare, simulând lovituri pe aeroporturi şi instalaţii militare în Coreea de Sud. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel