Coreea de Nord a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a testat cu succes o nouă ''rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune'' în weekend, a anunţat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP. 

Tirurile, efectuate sâmbătă şi duminică, au avut loc în prezenţa unor înalţi oficiali nord-coreeni, potrivit agenţiei de presă nord-coreene, care afirmă că testele au avut fost efectuate succes.

Rachetele au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-şi atinge ţinta, care nu a fost precizată de ACTC. Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.

Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea de Nord şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un. Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare şi a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA, notează AFP, potrivit Agerpres.

Kim Jong Un despre un submarin cu propulsie nucleară

Phenianul încearcă să îşi îmbunătăţească forţa submarină. În ianuarie, Kim Jong Un a anunţat în faţa Congresului Partidului Muncitorilor că Phenianul a finalizat planurile pentru un submarin cu propulsie nucleară. Ar fi nevoie cu siguranţă de mai mulţi ani pentru a pune în funcţiune un astfel de dispozitiv, însă experţii apreciază că ar fi o etapă strategică ce ar schimba datele problemei, permiţând Phenianului să lanseze un atac surpriză de pe mare, chiar şi în caz de distrugere a forţelor sale terestre.

În 2019, au fost publicate fotografii cu Kim lângă o clădire uriaşă cu ocazia inspectării unui nou submarin. Media de stat au dat asigurări că acesta va fi desfăşurat în curând în mare, fără a oferi detalii despre capacităţile sale, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel