Coreea de Nord a lansat o RACHETĂ. Primele informații din SUA

Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă, duminică, în apropierea Sinpo, pe coasta sa estică. Se crede că a eșuat, a transmis armata sud-coreeană. 

Donald Trump nu are vreun comentariu în această privință, a spus secretarul Apărării, Jim Mattis. Vicepreședintele SUA, Mike Pence, aflat în drum spre Seul, a fost informat despre lansarea rachetei de către Coreea de Nord, le-au transmis consilieri ai Casei Albe reporterilor care călătoresc împreună cu Pence.

Acesta a fost în contact cu președintele Donald Trump și a primit informațiile despre Coreea de Nord la o oră după ce avionul său a plecat sâmbătă din Anchorage, Alaska, au adăugat consilierii citați de Reuters.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, este așteptat duminică în Coreea de Sud, ca parte a unui turneu de zece zile în Asia, în ceea ce consilierii săi au spus că este un semn al angajamentului Statelor Unite față de aliații săi în fața creșterii tensiunii legate de programele de înarmare ale Phenianului.

Tentativa de lansare a rachetei vine la o zi după ce Nordul a organizat o paradă militară la Phenian pentru a marca ziua de naștere a fondatorului statului și unde au fost prezentate ceea ce păreau a fi noi rachete balistice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel