Coreea de Nord a informat că a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune

Phenianul a testat marţi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune care au zburat deasupra Mării Japoniei
Phenianul a testat marţi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune care au zburat deasupra Mării Japoniei

Coreea de Nord a testat săptămâna aceasta rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune într-o serie de lansări record de la începutul anului, a anunţat vineri presa de stat nord-coreeană, transmite AFP.

Coreea de Nord a efectuat săptămâna aceasta un test de modernizare a sistemului de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi un test de confirmare a puterii unei ogive convenţionale pentru o rachetă tactică sol-sol, potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene KCNA.

Potrivit KCNA, Phenianul a testat marţi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune care au zburat deasupra Mării Japoniei şi au lovit 'insula ţintă situată la 1.800 de km distanţă'. Joi, Coreea de Nord a testat rachete balistice cu rază scurtă de acţiune care au lovit o 'insulă ţintă','demonstrând că puterea explozivă a ogivei convenţionale este conformă cerinţelor de proiectare'.

Phenianul a efectuat un al şaselea test de la începutul anului, inclusiv rachete hipersonice, şi a sugerat săptămâna trecută că ar putea relua testele nucleare şi cu arme cu rază lungă de acţiune, care sunt suspendate printr-un moratoriu din 2017.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat de asemenea o fabrică de muniţii. Într-o fotografie publicată de KCNA, Kim Jong Un străluceşte în cunoscuta sa geacă lungă de piele neagră, înconjurat de oficiali în uniformă. El 'a apreciat foarte mult fabrica care a realizat inovaţii colective şi progrese semnificative în producţia de arme importante'.

Această serie de teste interzise a fost condamnată de comunitatea internaţională şi a determinat organizarea unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU, precizează Agerpres.

Coreea de Nord  se pregăteşte pentru 'o confruntare pe termen lung' cu Statele Unite

"Politica ostilă şi ameninţarea militară a Statelor Unite a atins un prag al pericolului care nu mai poate fi ignorat', a declarat liderul nord coreean la reuniunea Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, acesta ordonând "să se examineze rapid problema reluării' tuturor activităţilor suspendate temporar, a raportat KCNA, referindu-se la programele nucleare şi de rachete cu rază lungă de acţiune" .

În 2018, liderul nord-coreean a anunţat un moratoriu asupra testelor nucleare şi cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune, spunând că obiectivele sale au fost îndeplinite dar, după eşecul negocierilor cu Donald Trump, a ameninţat că va ridica acest moratoriu.

În cadrul reuniunii recenta a Biroului Politic prezidate de liderul Kim Jong Un a fost prezentat un raport ce analizează condiţiile din peninsula coreeană şi abordează "direcţia măsurilor defensive împotriva Statelor Unite pe viitor'. Potrivit KCNA,'Statele Unite au calomniat statul nostru şi au comis actul lipsit de sens de a adopta mai mult de douăzeci de măsuri de sancţionare, iar Coreea de Nord trebuie să 'se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu imperialiştii americani'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel