Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear. Kim Jong Un, prezent

Captură video Youtube Korea New
Captură video Youtube Korea New

Coreea de Nord a testat un nou sistem de arme pentru a îmbunptăți eficacitatea armelor sale nucleare tactice.

Coreea de Nord a testat un nou sistem de arme care va spori eficacitatea armelor sale nucleare tactice, a declarat duminică presa de stat nord-coreeană, transmite Agerpres, citând AFP.

Kim Jong Un, prezent la teste



Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea noii arme ghidate tactice care va creşte puterea artileriei cu rază lungă de acţiune şi va îmbunătăţi "eficienţa operaţională a armelor nucleare tactice ale RPDC (Republica Populară Democrată Coreea) şi diversificarea misiunilor de putere de foc ale acestora", a anunţat KCNA, fără a preciza data exactă la care a avut loc acest test efectuat cu succes, conform agenţiei de presă nord-coreene.

Liderul nord-coreean a transmis echipei militare de cercetare "instrucţiuni importante cu privire la continuarea dezvoltării capacităţilor nucleare de apărare şi a forţelor de luptă", a adăugat KCNA.

Sărbătoare mare în Coreea de Nord



Vineri, Coreea de Nord a sărbătorit ziua de naştere a liderului fondator al Coreei de Nord, bunicul lui Kim, Kim Il Sung, cu o procesiune publică uriaşă, artificii şi dansuri sincronizat, dar fără paradă militară. Analiştii şi oficialii sud-coreeni şi americani au estimat că un test nuclear este posibil în contextul acestei importante aniversări.

Sărbătorirea aniversării a avut loc la trei săptămâni după ce Coreea de Nord a organizat cel mai important test de rachete balistice intercontinentale de până acum, pentru prima oară din 2017.

Un test nuclear ar putea fi efectual în scurt timp



Oficiali şi analişti apreciază că regimul de la Phenian ar putea efectua cel de-al şaptelea test nuclear în următoarele săptămâni. Imaginile din satelit indică semnele unor noi activităţi într-un tunel de la situl de testare nucleară Punggye-ri, despre care Coreea de Nord spune că a fost demolat în 2018, înaintea primului summit Trump-Kim.

Coreea de Nord a testat de şase ori arme nucleare din 2006 şi s-a lăudat cu succesul testului din 2017 - o bombă cu hidrogen cu o putere estimată la 250 de kilotone. Oficialii sud-coreeni au spus că Phenianul ar putea să mai organizeze o paradă militară sau să efectueze un test în jurul datei de 25 aprilie, zi în care este marcată aniversarea înfiinţării armatei populare coreene.

Aniversarea coincide cu exerciţiile militare comune Coreea de Sud - Statele Unite, care urmează să înceapă luni. Coreea de Sud şi Statele Unite desfăşoară în mod regulat exerciţii militare. Regimul de la Phenian a protestat în mod regulat împotriva acestor exerciţii, acuzându-le ca fiind pregătiri pentru un război. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel