Coreea de Nord. 120 de artiști pleacă în Coreea de Sud. Kim Jong Un, decizie

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Aproximativ 120 de artişti nord-coreeni în paltoane roşii şi pălării de blană au plecat spre Coreea de Sud, unde urmează să interpreteze un moment artistic cu ocazia Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, a anunţat, marţi, presa oficială din Nord. 

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a precizat că un grup de artişti nord-coreeni, condus de Hyon Song-Wol, dirijoarea Orchestrei Samjiyon, care ar avea, conform zvonurilor, o legătură cu liderul Kim Jong-Un, a părăsit Phenianul cu o zi înainte. 

"Trupa de artişti va merge cu trenul până în oraşul port Wonsan şi va vizita Coreea de Sud la bordul vasului 'Mangyongbon 92', a precizat agenţia. 

O fotografie difuzată de KCNA înfăţişează zeci de femei îmbrăcate în paltoane roşii, purtând pălării de blană de culoare brună şi eşarfe de blană în gara din Phenian. Printre responsabilii regimului care au venit să-i salute s-au aflat şi Kim Yo-Jong, sora mai mică a conducătorului nord-coreean Kim Jong-Un. 

Două spectacole 

Trupa de artişti nord-coreeni va susţine două spectacole, primul la Gangneung, joi, iar al doilea la Teatrul Naţional din Seul, pe 11 februarie. 

Prezenţa acestei delegaţii se înscrie în cadrul spectaculoasei "destinderi" pe care JO de la PyeongChang (9-25 februarie) le reprezintă pentru amorsarea relaţiilor dintre cele două ţări, după ani de tensiune în Peninsulă din cauza programelor nucleare şi balistice ale Phenianului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel