Coreea de Nord - SUA. Trump: ”Progrese extraordinare”

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri ''progresele extraordinare'' privind Coreea de Nord, la o zi după un summit intercoreean ce a avut loc la Phenian, relatează AFP.

Înregistrăm progrese extraordinare privind Coreea de Nord, a declarat preşedintele american de la Casa Albă, înainte de a se pleca înspre statele din sud-est afectate de uraganul Florence.

Amintiţi-vă că, înainte să devin preşedinte, mulţi credeau că un război cu Coreea de Nord este inevitabil, a adăugat el.

În prezent, relaţiile, cel puţin la nivel personal, sunt excelente, a mai spus Trump, fără să se exprime totuşi în problema centrală privind denuclearizarea, în legătură cu care negocierile bat pasul pe loc de la întâlnirea sa istorică cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Singapore în iunie.

Consolidându-şi apropierea, preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi Kim Jong Un şi-au anunţat dorinţa ca ţările lor să înainteze o candidatură comună pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2032.

Ei au promis de asemenea o serie de iniţiative bilaterale precum organizarea constantă a unor reuniuni ale familiilor divizate de războiul din Coreea (1950-1953), sau un efort pentru conectarea reţelelor lor rutiere şi de cale ferată.

Liderul de la Phenian a anunţat printre altele o apropiată vizită istorică la Seul şi a acceptat să închidă cu asistenţa inspectorilor internaţionali un site de teste cu rachete.

Casa Albă a indicat la începutul lui septembrie că este deschisă desfăşurării unei a doua întâlniri între Donald Trump şi Kim Jong Un, fără să evoce totuşi nici locul, nici calendarul unui astfel de eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel