Urmărește emisiunea live


Copilul rănit grav de statuia din Primăria Capitalei a fost externat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Copilul rănit grav de o statuie din Primăria Capitalei care a căzut peste el a fost exernat.

La începutul săptămânii trecute, un copil de doar 7 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce o statuetă din holul Primăriei Municipiului Bucureşti s-a prăbuşit peste el. 

Băiatul a fost operat săptămâna trecută, după ce a suferit mai multe fracturi craniene. Intervenția chirurgicală a decurs fără complicații, iar starea de sănătate i s-a îmbunătățit. Copilul ar fi fost externat în acest weekend la cerere, informează Antena 3. Potrivit medicilor, copilul a plecat acasă pe picioarele lui și se află într-o stare bună, scrie Digi24.

Ancheta polițiștilor continuă și se verifică documentele ridicate de la primărie cu privire la amplasarea statuii. Tatăl băiatului încă nu a dat explicații în fața anchetatorilor din cauza șocului emoțional.

Ce a transmis PMB, ca reacție la incidentul grav

Primăria Capitalei transmite că minorul era însoțit de tatăl său, deci în grija părintelui, nu a Primăriei, dar și că statuile erau expuse acolo din 2016, deci nu din dispoziția lui Nicușor Dan. 

”Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital. 

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție”, se arată în comunicatul PMB. 

Citește și:

Nicușor Dan s-a spălat pe mâini și a găsit vinovatul pentru incidentul cu copilul lovit în Primăria București. Prima decapitare

La câteva zile de la nefericitul eveniment, primarul a anunțat înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate.

"În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate. Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment.

Am păstrat permanent, încă de luni, o comunicare cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde se află internat copilul. Din informațiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului. Îi doresc multă sănătate și îmi doresc să aflăm în continuare numai vești bune de la spital”, a transmis Nicușor Dan.

Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

În holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel