EXCLUSIV  Copilăria lui Ceaușescu, legătură directă cu foamea din anii '80. Marinescu: Erau foarte săraci

Copilăria grea prin care dictatorul Nicolae Ceaușescu a trecut și-a pus amprenta și pe politica sa.

Prezent în casa lui Nicolae Ceaușescu, Marius Marinescu a povestit greutățile pe care Ceaușescu le-a întâmpinat în copilărie, precizând că între deciziile sale care au înfometat populația în anii 80 și sărăcia din copilărie există o certă legătură.

„Mama lui Ceaușescu gătea într-un fel de șemineu. Aveau două camere, cu pământ pe jos, se adunau toți în jurul unei mese mici de lemn, mâncau lapte cu mămăligă, erau foarte săraci. Erau zece frați, unul a murit din pruncie. 

Copilăria lui Ceaușescu și-a pus amprenta și pe această casă. Ea a fost construită din 1963-1965. Din '65 Ceaușescu a preluat conducerea Partidului Comunist după ce a murit Gheorghe Gheorgheiu-Dej. Sigur că restricțiile și sărăcia din copilărie și-au pus amprenta și asupra zgârceniei lui Ceaușescu vizavi chiar și de viața de familie, dar și în activitatea politică pe care a desfășurat-o. Așa se explică și resctricțiile pe care le aveam în ultimii ani din anii '80, când nu exista căldură suficientă, curent sau mâncare. El avea impresia că toată lumea trebuie să strângă cureaua”, a precizat Marius Marinescu, pentru DC News, din casa fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Urmărește mai jos răspunsul complet din casa fostului dictator Nicolae Ceaușescu:


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel