Copil ucis de maidanezi în parcul Tei

Un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi, luni, în parcul Tei din Capitală. Copilul era în parc împreună cu bunica sa și fratele de șase ani. Potrivit declarațiilor bunicii, copiii nu se aflau în acel moment sub supraveghere. 

Bunica copiilor a sunat la 112, spunând că nu-și găsește nepoții. În timp ce îi căuta, nepotul mai mare, de șase ani, s-a întors cu o rană la picior și a spus că a fost mușcat de câini. Ulterior, copilul de patru ani a fost găsit decedat într-un tufiș.

Potrivit informațiilor anchetatorilor, ar fi fost vorba de un câine, care a ieșit din sediul unei firme din apropiere. Mai mult, copilul s-ar fi aflat lângă parc, pe o proprietate privată. Primaria Sectorului 2 a confirmat că atacul a avut loc pe un teren proprietate privată. Ulterior, mai mulți maidanezi au fost ridicați din incinta instituției și unul dintre aceștia ar fi avut urme de sânge.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a declarat "Câinii nu atacă omul, sunt prietenii lor. În primul rând, maidanezii la noi sunt jumate public, jumate privat. Orice câine își apără teritoriul. Intri pe teritoriul lui, se apară, atacă. Cauzele serioase trebuie căutate la instituții, nu la câini, pentru că aceștia, prin definiție, nu sunt animale ucigașe".

"Este o zonă greu accesibilă, sunt puține explicații despre această întâmplare", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvănt al ISU București.

"Un cățel maidanez nu atacă din senin niște copii și nu provoacă răni atât de grave" 

Vlad Popescu, instructor canin din cadrul Clubului Câinilor Comunitari, a declarat, pentru De Ce News, că este puțin probabil ca acel câine, care a atacat copilul să fie un maidanez. A explicat că "un cățel maidanez nu atacă din senin niște copii și nu provoacă răni atât de grave".

"Cățelul ăla nu și-a pus de dimineață pe foaie «astăzi voi omorî un copil»"

Vlad Popescu a precizat că "În toate situațiile periculoase, copiii și bătrânii sunt cei mai expuși. Cățelul ăla nu și-a pus de dimineață pe foaie «astăzi voi omorî un copil». Dacă era adult, se lăsa doar cu un lătrat". Instructorul canin a precizat că frica este principala cauză a acestor agresiuni. Pe de-o parte vorbim despre frica copiilor, alimentată de părinții care-i avertizează "câinele mușcă" și pe de altă parte vorbim despre frica câinilor, unul dintre motivele pentru care aceștia atacă. "Principalul motor al formei de agresivitate este frica", a subliniat instructorul canin. El a ținut să precizeze că este o situație tristă, care va alimenta ura față de aceste animale.

Cât despre responsabilitatea companiilor, Vlad Popescu a subliniat că trebuie să se asigure că acel câine, dacă este unul dresat pentru a fi de pază, nu are cum să iasă din proprietate. El a subliniat că: "Multe instituții și companii păstrează maidanezi, iar maidanezii apără teritoriul fără a ști că acea companie nu își asumă răspunderea pentru ei". Teritoriul unui câine nu este reprezentat de o stradă, ci de locul unde mănâncă, locul de unde bea apă, locul unde doarme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel