Copil traumatizat de un bărbat costumat în Moş Nicolae

Anchetă a Protecţiei Copilului după ce un băieţel a fost traumatizat de un bărbat costumat în Moş Nicolae, în Bistriţa.

Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud a declanşat, vineri, o anchetă, în cazul unui băieţel de 5 ani din comuna Bistriţa Bârgăului, care apare plângând într-un material video, distribuit pe reţelele de socializare, fiind traumatizat de un bărbat costumat în Moş Nicolae, individul ameninţându-l şi chiar lovindu-l cu un par.

În imagini se observă că în încăpere se află şi mama copilului, care îi cere băieţelului să îi promită moşului deghizat că va fi cuminte, dar şi un alt minor, o fată, care este pusă să stea în genunchi în faţa bărbatului şi să rostească o rugăciune.

Materialul video a ajuns la tatăl copilului, originar din judeţul Constanţa, care este plecat la muncă în străinătate şi care a decis să ia măsuri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, Oana Manoilă, tatăl, domiciliat în Tuzla, a trimis imaginile video pe pagina de socializare a instituţiei, care, la rândul său, a cerut sprijinul poliţiei pentru identificarea mamei.

Având în vedere că mama este din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost sesizată Protecţia Copilului de aici, care, vineri, a declanşat o anchetă în acest caz. Şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a autosesizat după vizionarea materialului video.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Crina Sîrb, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe cel care apare costumat în Moş Nicolae, în persoana unui bărbat de 40 ani din comuna Bistriţa Bârgăului, şi pe mama copilului, o femeie de 31 ani din aceeaşi localitate. În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. De asemenea, poliţiştii au sesizat la rândul lor Protecţia Copilului şi au cerut acordarea de asistenţă psihologică băieţelului de 5 ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel