Copil, suspect de infecție cu meningococ, decedat. Doi minori, internați după ce au intrat în contact cu el

Doi copii în vârstă de patru ani, care au intrat în contact cu băieţelul care a decedat joi dimineaţa la Spitalul Municipal Motru, fiind suspect de infecţie cu meningococ, au fost internaţi în unitatea medicală, prezentând febră.

Potrivit managerului unităţii, Alin Efrim, este vorba de un copil de la grădiniţa unde era înscris şi minorul decedat şi de un altul care a intrat în contact cu băieţelul suspect de infecţie cu meningococ.

Efrim a mai afirmat că celor doi copii le-a fost administrat tratament cu antibiotic, urmând să se decidă dacă aceştia vor fi transferaţi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Un copil de 4 ani a decedat, joi dimineaţă, la Spitalul Municipal Motru, băieţelul fiind suspect de o infecţie cu meningococ a declarat managerul unităţii medicale, Alin Efrim.

Potrivit sursei citate, copilul a fost adus la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) cu insuficienţă respiratorie acută, febră, dureri de cap şi purpură.

'La scurt timp după prezentarea în CPU, a făcut stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare, care nu au dat rezultat, fiind declarat decesul. După simptomatologie, suspicionăm o infecţie cu meningococ, boală contagioasă. Este o suspiciune, până la raport nu ştim exact. Am mutat activitatea din CPU în alt spaţiu, timp de câteva ore, am făcut dezinfecţie, toată lumea care a intrat în contact cu pacientul a luat tratament preventiv, şi familia a luat tratament, după care s-a reluat activitatea în CPU. Îi sfătuim pe cei care au intrat cu pacientul, dar nu au simptome, să se prezinte la medicul de familie pentru consultări şi pentru stabilirea, dacă e cazul, a unui tratament profilactic preventiv, iar cei care au simptome să se prezinte la spital', a precizat Alin Efrim.

Direcția de Sănătate Publică Gorj, anunțată

El a mai spus că a fost anunţată şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj cu privire la acest caz, iar o echipă din cadrul acestei instituţii desfăşoară o anchetă în comunitate. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au anunţat că în acest caz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă).

Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Potrivit unor surse, a fost instituită carantină la grădiniţa unde mergea băieţelul de 4 ani, dar şi la clubul copiilor din localitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel