Copil iubit la bord. Poliția Cluj, proiect pentru reducerea numărului de accidente auto

Poliţiştii Serviciului Rutier din IPJ Cluj lansează un proiect, în premieră naţională, care are ca scop verificarea modului în care sunt montate scaunele auto în maşini, pentru reducerea accidentelor în care sunt implicaţi copii.

'La nivelul judeţului Cluj se va derula, timp de un an, începând cu luna noiembrie, un plan de acţiuni, în premieră naţională, în cadrul proiectului Copil iubit la bord, cu scopul de a reduce numărul de copii răniţi sau decedaţi în accidentele rutiere. Poliţiştii Serviciului Rutier vor derula acţiuni în trafic dedicate acestui domeniu şi vor face, în prima etapă, recomandări şoferilor privind utilizarea scaunelor auto pentru copii, după care se va trece la aplicarea de sancţiuni.

Vor avea loc instruiri practice în care poliţiştii vor învăţa cum se montează un scaun auto în maşină, cum se prinde corect un copil într-un astfel de scaun', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Biroului pentru Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Cluj, Gina Pop. Potrivit acesteia, vor avea loc şi întâlniri cu preşcolari şi elevi şi cu părinţii acestora, pentru a-i instrui cu privire la rolul scaunelor pentru copii şi la modul de utilizare pe categorii de vârstă şi înălţime.

Proiectul 'Copil iubit la bord', derulat prin Fundaţia 'Crucea Albă' şi finanţat de Fondation Botnar, va fi implementat prin Poliţia Rutieră, Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia locală. '800 de copii au fost implicaţi în accidente rutiere în Cluj în perioada 2015-2016, constatându-se că jumătate dintre cei care erau în maşini nu purtau centuri de siguranţă.

Potrivit a două studii, realizate în 2014 şi 2018, peste 20% dintre copiii din Cluj-Napoca observaţi în trafic nu purtau niciun fel de sistem de siguranţă, jumătate dintre aceştia nefiind aşezaţi corespunzător în scaune sau scoici în funcţie de înălţime, vârstă şi greutate', a declarat, la rândul său, reprezentantul UBB, Erika Bărăgan, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel