Copil dezbrăcat şi abandonat într-o pădure din Bacău. Agresorii, cercetaţi de poliţie

Mașină de Poliție
Mașină de Poliție

Un băiat de 15 ani a fost găsit abandonat şi dezbrăcat într-o pădure din judeţul Bacău. Cei trei agresori au fost identificaţi şi vor fi cercetaţi de poliţie. 

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, Marian Vătămănescu, a anunțat, printr-un comunicat de presă, că instituția s-a autosesizat în cursul zilei de miercuri în cazul băiatului găsit dezbrăcat și abandonat în pădure.

„Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a dispus cercetarea în regim de urgență a cazului la fața locului, constituindu-se o echipă de specialiști formată din asistent social, psiholog și consilier juridic. Se va efectua evaluarea inițială a situației acestui copil, vor fi consiliați si părinții atât psihologic, cât și juridic, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru și legislației în vigoare", se arată în comunicatul DGASPC Bacău, citat de Mediafax. 

Potrivit sursei citate, specialiștii vor stabili dacă băiatul de 15 ani se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate.

„Din declarațiile părinților, semnalmentele comportamentale și de sănătate ar indica faptul că minorul necesită o evaluare complexă pentru a se stabili dacă acesta se încadrează sau nu într-un grad de dizabilitate, la acest moment el neaflându-se în baza de date a DGASPC Bacău cu o astfel de calitate", a precizat Marian Vătămănescu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Agresorii "au vrut să îi dea o lecţie"

Incidentul în care a fost implicat băiatul a avut loc marți seara, iar polițiștii au fost anunțați de un bărbat de 49 de ani care spus că a găsit pe un drum forestier un copil dezbrăcat, în pădurea de lângă localitatea băcăuană Glăvănești.

Tânărul de 15 ani ajunsese acolo după ce, potrivit unor surse judiciare, a fost luat cu forța, dezbrăcat, băgat în portbagajul unei mașini și abandonat în pădure.

Presupușii agresori au fost identificați de polițiști, fiind vorba despre trei bărbați de 23, 24 și 39 de ani. Surse din anchetă spun că cei trei au vrut să îi dea o lecție copilului, pentru că ar fi furat din curtea bărbatului de 39 de ani.

Polițiștii din Bacău au deschis în acest caz un dosar pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar cei trei suspecți sunt audiați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel