Copil atacat de urs

Mihai Ciobanu / 06 mai 2018 / 21:26 Salveaza PDF Comentarii

Un copil în vârstă de 9 ani din localitatea Mărtiniş - Harghita a fost atacat de urs duminică. 

Un copil în vârstă de 9 ani a scăpat ca prin minune după ce a fost atacat de un urs. S-a întâmplat în satul Călugăreni, comuna Mărtiniş - Harghita. Acesta a ajuns duminică la spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla cu vacile la păscut şi era însoţit de tatăl său, potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba. 

Potrivit sursei citate, turma de vaci era în apropierea satului, întrucât cei doi o duceau către casă, când un urs l-a atacat "din senin" pe băiat. Acesta a scăpat datorită intervenţiei câinilor şi a tatălui său, care au alungat animalul. 

Băiatul a fost dus la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc de către primarul din comună, fiind internat cu mai multe răni la un braţ şi un picior. 

Autorităţile judeţene se tem că numărul acestor cazuri ar putea creşte

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că duminică a mai fost un atac în comuna Cârţa, "în cealaltă parte a judeţului", ursul intrând în curtea unui fermier şi ucigându-i un viţel.  Borboly Csaba a avertizat că în perioada următoare va creşte numărul atacurilor şi consideră că Ministerul Mediului trebuie să ia măsuri de prevenire a acestor situaţii. 

[citeste si]

"România este singura ţară unde, teoretic, pe hârtie există intervenţie în cazul atacurilor de urs, dar şi aceasta este omorâtă de birocraţie, întrucât decizia de extragere se ia foarte târziu. De exemplu, ursul care a atacat un om lângă satul Eliseni, comuna Secuieni, a fost extras numai după trei luni de zile, ceea ce arată că ministerul nu face faţă nici intervenţiei, dar nu există nici prevenţie. Directiva 'Habitat' a Uniunii Europene arată foarte clar, în articolele 14 şi 16, că trebuie să fie şi prevenţie, dar la noi autorităţile încă se gândesc, iar acest lucru nu este benefic, întrucât viaţa oamenilor trebuie să fie primordială. Aştept de la doamna ministru să ia decizii şi măsuri în acest sens, întrucât este singura în măsură să o facă în această ţară", a declarat preşedintele CJ Harghita. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29