Copil de 7 ani, dispărut de la joacă, în Arad. Circa 200 de oameni îl caută. Ce spun localnicii despre dispariția băiatului

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

S-a dat alerta ieri în județul Arad după ce un copil din localitatea Vânători a dispărut. Zeci de voluntari l-au căutat pe timpul nopții, dar nu au reușit să îl găsească. Peste 200 de persoane s-au mobilizat, iar căutările continuă și astăzi.

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari, participă duminică dimineaţă la căutarea copilului de 7 ani dispărut din localitatea Vânători, județul Arad. Dispariția minorului a fost anunțată aseară de către mama sa care spune că băiatul a plecat la joacă în sat şi nu s-a mai întors acasă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat, pentru Agerpres, că operaţiunea de căutare a continuat în zona localităţii Vânători şi pe parcursul nopţii, când s-au alăturat mai multe forţe. Conform sursei citate, s-a acţionat pe o rază de circa 20 de kilometri de casa băiatului, cu ATV-uri, maşini de teren, câini antrenaţi şi camere de termoviziune.

Căutările, îngreunate din cauza ceții



Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a precizat că, pe timpul nopţii, căutările au fost îngreunate de ceaţa densă şi de temperaturile scăzute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius.

Pleşca a menţionat că mama copilului a sesizat dispariţia la 112 abia sâmbătă la ora 19,00, deşi acesta era plecat de acasă de dimineaţă. 

Ce spun localnicii



Totuşi, unii localnici au declarat autorităţilor că băiatul a plecat, împreună cu alţi copii, la o stână de oi de la marginea satului, fiind duşi acolo de un localnic. Copilul s-ar fi îndepărtat de grup la un moment dat şi nu a mai fost găsit.

La căutări participă, duminică dimineaţă, aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari din zonă, dar şi echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi ISU. În funcţie de condiţiile meteo, autorităţile ar putea folosi la căutări un elicopter şi drone. Potrivit primarului comunei Mișca, familia din care face parte copilul dispărut este nevoiaşă şi numeroasă, cu 13 copii.

VEZI ȘI: Copil de 7 ani, dispărut de la joacă, în Arad. Mobilizare generală pentru găsirea lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel