Copil de 3 ani, mort în ambulanță. Arafat: Nicio ţară nu are în fiecare ambulanță medic. Putea să cheme sprijin

Raed Arafat a reacționat în cazul copilului de 3 ani din Botoșani care a murit în ambulanță, după ce a fost trimis un echipaj fără medic.

Un copil de 3 ani din Botoșani a murit în ambulanță. La fața locului a fost trimis un echipaj fără medic, deși inițial la 112 părinții anunțaseră că micuțul se află în stare de inconștiență.

"Nicio ţară nu are în fiecare ambulanță medic"

"Această temă am reluat-o de mai multe ori. Nicio ţară nu are în fiecare ambulanță medic. La acest moment, resursele nostre cu medicii sunt la nivelul SMURD-ului - şi nu în toate judeţele - şi la nivelul Serviciului de Ambulanţă, unde în unele judeţe nu mai sunt medici pe ambulanțe, decât puţini, şi sunt unele ture care nu sunt acoperite.  

Acum, cu legea 136 s-a suplimentat. Avem inclusiv asistenţi medicali cu studii superioare. Câteva sute au fost angajate anul trecut. Nu avem medic pe fiecare ambulanță, nu trebuie. Dacă vom căuta orice ţară din UE, dacă găsiţi una singură care să aibă medic pe fiecare ambulanță veniţi să îmi spuneţi. Nu există, Sunt țări care nu au medici deloc pe ambulanță. Noi suntem dintre ţările care au respectat tradiţia de a avea medic pe ambulanță, la consultaţii şi pe mașinile de Terapie Intensivă şi pe elicoptere.

"Ambulanța respectivă putea să cheme sprijin"

Dar faptul că s-a ajuns acolo şi era un caz care necesita medic, atunci ambulanța respectivă putea să cheme sprijin la întâlnire sau la faţa locului. Acesta este mecanismul pe care mergem", a explicat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel