Copil de 9 ani dintr-un centru de plasament din Brașov, lăsat cu mâna ruptă 14 ore. Urletele de durere nu au impresionat asistenții sociali

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a dezvăluit că un copil din centrul de plasament de la Săcele, județul Brașov, a fost lăsat cu mâna ruptă mai bine de 14 ore, în durere, fără să primească îngrijirile medicale necesare.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută joi într-o casă de copii din Săcele. Angajații Protecției Copilului nu au fost impresionați de gemetele de durere ale copilului. Abia a doua zi a fost chemată o ambulanță. 

”Săptămâna trecută, joi seara în jurul orelor 20, un copil în vârstă de 9 ani, aflat în grija Protecției Copilului Brașov, și-a fracturat mâna stângă. La momentul producerii evenimentului, în Casa Dale, se aflau de serviciu doi angajați ai Protecției Copilului Brașov. Gemetele de durere ale copilului, lacrimile acestuia, nu au impresionat pe nimeni, se pare! La mai bine de 14 ore de la producerea evenimentului, Vineri dimineața în jurul orelor 10, a fost solicitat un echipaj SMURD. Copilul urla de durere și brațul stâng era umflat! Echipajul SMURD care s-a deplasat la fața locului, după evaluarea și examinarea copilului, a stabilit că este o urgență de grad zero și au transportat copilul la serviciul UPU al Spitalului de Copii Brașov. Copilului i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare și i-a fost imobilizat, în atelă ghipsată, brațul stâng! Cum este posibil așa ceva? Ce au făcut angajații care se aflau de serviciu la Casa Dale? Ce a făcut șefa Orfelinatului? Cât de inuman trebuie să fii, să nu reacționezi, în niciun fel, si să faci ceea ce trebuie? Pe noi nu ne mai miră nimic!”, precizează ASUM pe site-ul oficial. 

Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a dispus efectuare unor verificări pentru a vedea dacă angajații au reacționat așa cum ar trebui și dacă faptele se confirmă, scrie bizbrasov.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel