Copil Dăncilă. Patronul trustului care a publicat știrea, într-un scandal legat de adopții din România

Ziare
Ziare

Patronul tabloidului care a publicat știrea că băiatul premierului Dăncilă a fost înfiat, sugerând că e o adopție ilegală, a fost implicat, în 2006, într-un scandal de presă legat de adopția din România. 

Proprietarul trustului Ringier a fost acuzat că s-a folosit de influența pe lângă Adrian Năstase pentru ca 23 de copii din România să ajungă la familii din Elveția, într-o perioadă în care se instituise un moratoriu privind adopțiile internaționale. 

Ziarul ZIUA, potrivit 9am.ro, a fost cel care l-a acuzat pe Michael Ringier că a negociat cu premierul Adrian Năstase adopții internaționale ale unor copii români. Articolele, care au apărut în 2006, invocau două întâlniri ale lui Ringier cu premierul României, în 2002 și 2004, la Vila Lac 1, respectiv la un seminar internațional de media. 

Elvețianul Michael Ringier a fost acuzat că a intervenit pentru favorizarea unor conaționali care doreau să adopte copii din România. În acea perioadă, în care România negocia aderarea la Uniunea Europeană, unul dintre subiectele în litigiu erau adopțiile internaționale. Raportorul pentru România, în cadrul unei verificări asemănătoare MCV, de astăzi, era baroneasa Emma Nicholson, o adversară a adopțiilor internaționale. Mecanismul prin care se putea înfia un orfan din România de către familii din străinătate devenise foarte strict. Adopția internațională era posibilă doar în cazurile nominalizate prin Ordonanță de Urgență. Un copil român putea fi adoptat de o familie din străinătate doar în situații excepționale și cu acordul Guvernului, prin Secretariatul General al Guvernului.  

Potrivit celor scrise de Ziua, guvernul a aprobat nominal ca 23 de copii să ajungă la familii din Elveția, situația fiind pusă pe seama întâlnirilor dintre Michael Ringier și premierul de atunci, Adrian Năstase Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel