Copil ABANDONAT de părinți, salvat de medici

Un bebeluș care la naștere măsura 25 de cm și cântărea 900 de grame, a supraviețuit, trăiește și a început să crească. "Tom Degețel” este în grija medicilor după ce părinții l-au abandonat.

Bebelușul s-a născut pe 17 noiembrie, la Curtici, în casa familiei lui, fiind practic un avorton. Robert apăruse într-o familie de rromi și este al cincilea copil din familie.

Când s-a întâmplat „nașterea”, mama lucra în gospodărie. Femeia a început să sângereze, iar cineva a sunat după salvare.

Medicii au constatat că băiețelul, avea abia 24 de săptămânil și au aplicat metodele de resuscitare

Potrivit bibliografiei de specialitate, abia un făt care vine pe lume peste vârsta de 28 de săptămâni este considerat prematur, bebelușii care se nasc înainte de acest termen sunt, practic, considerați avortoni și au șanse minime de supraviețuire.

„Bebelușul de la Arad a trăit doar jumătate din viața intrauterină, mai exact, cinci luni. Dar și-a dorit să trăiască”, spune dr. Mircea Merea, directorul adjunct al Serviciului de Ambulanță Arad. Acesta povestește cum au intervenit cu teamă pentru salvarea copilului de 25 de centimetri, notează evz.ro.

"S-au făcut manevre de resuscitare foarte delicate, iar copilul a deschis imediat ochișorii și a început să scâncească. A semnalat că dorește să trăiască”, relatează medicul.

Bebelușul familiei din Curtici este acum internat la Secția de Prematuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, într-unul din incubatoarele speciale cu care secția a fost dotată de Asociația „Salvați Copiii”.

Deoarece organele sale interne sunt doar parțial dezvoltate, având în vedere că ar fi trebuit să se nască abia peste patru luni, medicii se străduiesc să îi asigure condițiile optime pentru a supraviețui și pentru a crește sănătos în continuare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel