Copiii, victimele conflictului dintre Israel și gruparea Hamas

copii ucisi gaza
copii ucisi gaza

Apocalipsa pare a fi venit mai devreme pentru Fâșia Gaza. Atacurile dintre Israel și militarii palestinieni ai grupării Hamas se derulează de mai bine de cinci zile, iar sfârșitul lor nu pare a fi aproape. Duminică au fost răpuși, nevinovați, circa 23 de palestinieni în raiduri aeriene israeliene. Potrivit serviciilor de sănătate ale teritoriului palestinian Hamas, printre victime s-au numărat numeroși copii, așa cum informează AGERPRES.

Autorul: Gabriela Bejan

Acesta este cel mai mare număr de victime înregistrat de miercuri, momentul izbucnirii mișcării armate dintre militarii israelieni și militarii palestinieni. Între ele s-au numărat și nouă membri ai familiei Al-Dallou, dintre care cinci copii, trei femei şi un bărbat. Aceștia au pierit într-o lovitură aeriană ce a distrus o clădire cu trei etaje din cartierul Nasser, în nordul oraşului Gaza, potrivit serviciilor de urgenţă. Mai grav este faptul că asta va da amploare acțiunii militare, având în vedere că Brigăzile Ezzedin al-Qassam, braţul armat al mişcării palestiniene Hamas, cea care se află la putere în Gaza, au promis o răzbunare a membrilor Al-Dallou. De cealaltă parte, Israelul se arată pregătit să își întărească forțele armate împotriva grupărilor militare palestiniene. Ba mai mult, după o serie de atacuri pe mare și în spațiul aerian, sunt pregătite resursele necesare, vehicule blindate, buldozere și tancuri, pentru o invazie terestră, notează adevărul.

Comandantul operațiunilor militare din Hamas, Ahmad Jaabari, a fost ucis miercuri în cadrul operațiunii ”Pilon al Apărării”. Atacul a fost purtat de israelieni împotriva unor grupări armate de pe teritoriul Palestinian. Aceasta a fost scânteia care a degenerat ofensiva militară ce stă să se transforme într-un război.

Liderii lumii s-au pronunțat, pe rând, cu privire la agresiunile ce au loc în Fâșia Gaza. Ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, crede că divergențele pot fi rezolvate și altfel, nu doar pe cale armată: ” Rãzboiul nu este o opţiune. Niciodatã nu a fost o soluţie. Trebuie sã se intervinã urgent. Existã douã cuvinte-cheie: urgenţa şi încetarea focului", a declarat Fabius într-o conferinţã de presã la Tel Aviv. Statele Unite ale Americii și-au arătat susținerea față de Israel care are tot dreptul de a se apăra. Chiar și așa, Barack Obama i-a sugerat președintelui egiptean, Mohamed Morsi, să își folosească influența regională pentru a restabili echilibrul pe cele două teritorii.

Cele două tabere beligerante iau în calcul varianta unui armistițiu, dar fiecare așteaptă ca cealaltă să renunțe la atac. În opinia Ministrului israelian al afacerilor externe, pacea va surveni numai dacă toate grupările teroriste care acționează în Gaza vor opri focul complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel