Copiii României, supuși unor orori de nedescris. Imagini cutremurătoare dintr-un centru din Călărași. "Condamnați să moară" / "Își iau bani grei "

Copiii României, supuși unor orori de nedescris. Imagini cutremurătoare dintr-un centru din Călărași. "Condamnați să moară" / "Își iau bani grei " / Foto: Pixabay
Copiii României, supuși unor orori de nedescris. Imagini cutremurătoare dintr-un centru din Călărași. "Condamnați să moară" / "Își iau bani grei " / Foto: Pixabay

Nereguli grave au fost descoperite la un centru pentru copii și tineri cu dizabilităţi severe din judeţul Călăraşi.

Preşedinte Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, a publicat o fotografie cu unul dintre beneficiarii Centrului de copii cu dizabilităţi severe din subordinea DGAPSC Călăraşi și a semnalat neregulile grave din această instituție. Copiii ar primi dropsuri şi mâncare stricată, deşi ar avea nevoie de mâncare pasată, având probleme de deglutiţie. Mulți dintre ei ar fi efectiv sunt piele şi os şi nu ar primi nici îngrijirea medicală de care au nevoie.

"Azi, într-un centru de copii din Călărași - Condamnați să moară. La 32 de ani de la prăbușirea sistemului comunist copiii cu dizabilități abandonați în lagărele de lângă noi continuă să trăiască la limită. Azi am primit mai multe imagini care mi-au provocat multă suferință, durere în suflet… Le-am promis celor care mi-au semnalat situația că voi reacționa.

Scrisoarea celor care nu vor să mai tacă:

Bună Visinel, El este R, din Centrul de copii cu dizabilități severe din subordinea DGAPSC Călărași. Aceste imagini cu R nu sunt singulare, deoarece numărul copiilor cu probleme este mare, alimentația copiilor este precară, primesc dropsuri și alte alimente greu de servit pentru ei.

De asemenea, cu aproximativ două luni de zile în urmă au primit la meniu pulpe împuțite, seară când am intrat de servici, în centru mirosea a carne împuțită. Te rog, în măsură în care poți, vino să vezi personal cum arată copiii cu probleme de deglutiție, care depind de personal să fie hrăniți. Sunt piele și os.

Ce vreau să scot în relief, este faptul că medicul centrului dna dr. Milotoi de cele mai multe ori nu îi vede pe copii, doar ce le comunica asistentul medical de serviciu. Cu privire la medicul psihiatru, la fel, este horror, acest medic și nu numai, își iau bani grei de la DGASPC Călărași și au tot interesul lor și nu al copiilor. Așadar, până nu vei vedea cu ochii tăi nu te vei convinge în ce hal arată copiii cu handicap sever, doar cei ce depind de personal, să îi hrănească.",  a scris Vişinel Bălan pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a dispus un control la centrul respectiv.

„Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a luat legătura cu domnul Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru a trimite inspectorii sociali din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială la Centrul de plasament pentru copii cu handicap sever. De asemenea, doamna Gabriela Firea i-a solicitat informaţii despre acest caz şi domnului Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, în subordinea căruia se află acest centru.”, a transmis Ministerul Familiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel