Copiii românilor din Cipru au primit cărți scrise în limba lor maternă

carti
carti

Preşedintele Comisiei parlamentare a comunităţilor de români din afara graniţelor ţării, William Brânză, le-a dăruit copiilor din Cipru sute de cărți scrise în limba română.

Politicianul i-a încântat pe cei aproximativ 300 de copii care învață în Cipru, dar și pe părinții acestora. De asemnea, a participat la deschiderea noului an şcolar la Nicosia şi Paralimni, informează libertatea.ro.

"În școlile românești din Cipru învață aproximativ 300 de copii români care au mare nevoie de o atentă coordonare și susținere a statului român. Din păcate acesta este autist la problemele lor. Din această cauză am încercat, în mare măsură, să-l suplinesc aducând material didactic necesar pentru copiii românilor din Cipru. Am venit cu aproximativ 300 de cărți (abecedare, culegeri, cărți cu poezii și povești), dar şi cu dvd-uri cu filme românești",a declarat deputatul român.

De asemenea, deputatul a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanții comunităților de români. Cu acest prilej, politicianul s-a arătat mulțumit că proiectele sale privind reducerea taxelor consulare, înfiinţarea unui minister pentru românii din străinătate, dar şi mărirea numărului de parlamentari de diaspora sau înfiinţarea unui fond de urgenţă din care să sprijine familiile fără venituri pentru a duce acasă trupurile neînsuflețite ale românilor morți în străinătate, au o mare susţinere în rândul comunităţii.

"Au fost discuţii deschise ca între prieteni. Am notat toate nemulţumirile românilor privind slaba implicare a statului în sprijinirea şi reprezentarea românilor din afara graniţelor ţării", a adăugat acesta.

Mai mult, politicianul i-a adus la cunoştinţă toate problemele comunităţii de români ambasadorului României în Cipru, Ion Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel